MOL csapat Kosárlabda Blog

A Szolnok centere szerint is a 92-es Dream Team a csúcs

2012.08.01. 13:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

dreamteam.jpgJavában zajlik a londoni olimpia és ennek keretében már a férfi kosárlabda küzdelmek is elkezdődtek. Sokak szerint csak formaság a lebonyolítás, ugyanis az Egyesült Államok „sokadik” Dream Team-ként emlegetett együttesének nincs ellenfele.

A Kobe Bryant-al, LeBron James-el felálló amerikaiak, szombati első meccsükön rögtön erődemonstrációt tartottak, és 98-71-re verték a sokak szerint meglepetésre is képes franciákat.

A Szolnoki Olaj KK bajnok és Magyar Kupa győztes játékosa, Grebenár Péter azonban bízik benne, nem az USA dominálásáról fog majd szólni az olimpia. „Véleményem szerint főként a spanyol, valamint az argentin csapat nehezítheti meg az amerikai válogatott dolgát. Egyébként jómagam az előbbi csapatnak fogok szurkolni – mondta Grebenár a bb1.hu-nak.

Az amerikaiak egyébként nincsenek híján az önbizalomnak, hiszen a Los Angeles Lakers 34 éves vezére, Kobe Bryant nemrég azt nyilatkozta, a jelenlegi válogatott verné az 1992-es Dream Teamet. A kijelentés nagy port kavart, többek között Charles Barkley és Michael Jordan is kiröhögte Bryantet. James azonban védelmébe vette válogatottbeli csapattársát, és ő is azt mondta, a mostani csapat erősebb a húsz évvel ezelőttinél.

Grebenár osztozik a régiek véleményén és nem ért egyet Bryant kijelentésével. Úgy véli az 1992-es csapat volt az egyszeri, megismételhetetlen Dream Team. Bevallotta, ő azon a gárdán nőtt fel, hiszen korosztályának példaképei voltak Michael Jordan, Larry Bird, David Robinson vagy éppen Charles Barkley.

„Bár sokat fejlődött a kosárlabda, nem hinném, hogy a jelenlegi Team USA felülkerekedne az 1992-es csapaton” – mondta a szolnokiak 211 centis centere. Ebben igaza lehet, hiszen a 92-es volt az első olyan torna, ahol részt vehettek profi kosárlabdázók is, ennek köszönhetően az amerikai csapat az NBA-ben szereplő kimagasló játékosokkal indult a tornán.

A csapat minden mérkőzésen 100 pont felett dobott, a tornán lejátszott mérkőzésein összesen 938 pontot dobott, amely átlagosan 117,25 pontnak felel meg mérkőzésenként. A tornán a pontkülönbségük 350 pont volt, amely azt jelentette, hogy átlagosan 43,75 ponttal verték az ellenfeleiket. Természetesen a Dream Team mind a nyolc mérkőzését megnyerte, a döntőben 32 ponttal verték Horvátországot.

(Érdekesség kedvéért álljon itt az akkori Dream Team összeállítása: Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird, Patrick Ewing, David Robinson, Scottie Pippen, Charles Barkley, Karl Malone, John Stoskton, Clyde Drexler, Chris Mulin, Christian Lettner.)

Az amerikaiak az 1992 óta megrendezett olimpiákon négy arany és egy bronzérmet nyertek, csak a 2004-es együttes nem tudott diadalmaskodni, pedig abban is olyan klasszisok szerepeltek, mint Allen Iverson, Dwyane Wade, Carmelo Anthony, vagy a korábbiakat „kritizáló” LeBron James.

(fotó:http://bleacherreport.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr844690313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása