MOL csapat Kosárlabda Blog

Németh igyekszik minőségi játékot hozni Szolnokra

2012.08.19. 13:42 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szolnok_tabor.jpgTovább erősödött a Szolnoki Olaj kosárlabda csapatának egyébként sem gyenge kerete. A körmendiek elsőszámú Kedvence Németh István ugyanis egy plusz egy éves szerződést írt alá a bajnoki és kupagyőztes címvédőnél.

Az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb magyar játékosa szerdán kapcsolódik be az edzésekbe a következő idényben az Adria-ligában is induló magyar klubnál. A szolnokiak az idei átigazolási szezonban így már a második olyan játékost szerezték meg Simon Balázs után, akiről elképzelhetetlen volt, hogy másik magyar együttesben is pályára lép. Amíg Németh Körmenden, úgy Simon Székesfehérváron az Albacompnál számított „legendának”.

Bár úgy tűnt, hogy hetekkel ezelőtt kialakult a szolnokiak magyar magja, a külső rotáció Némethtel még több variációs lehetőséget tartogat magában, hiszen irányítóként és dobóhátvédként is használható. Valószínűleg a szolnokiak még egy 4-es poszton bevethető külföldit keresnek, az alsó hármas poszton Simon Balázzsal, Fodor Mártonnal, Horváth Ákossal, Calvin Watsonnal és most már Németh Istvánnal együtt minden bizonnyal megvannak.

„Sajnos Körmenden nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy szerettük volna és a Szolnokkal már elég régóta kapcsolatban voltunk. Igazából azért döntöttem az Olaj mellett, mert ez egy nagyobb szakmai kihívást jelent, illetve a jelenleg még kosárlabda pályán pattogtató három legjobb barátomból kettő Szolnokon játszik, ez is nagyon sokat számított a döntésemnél” – nyilatkozta Németh a váltásról a kezdo5.hu portálon.

A Körmend kétéves szerződést szeretett volna a játékossal, de Németh kérte, hogy csak úgy írja alá a szerződést, ha 2012. augusztus 15-ig megfelelő külföldi ajánlatot kap, akkor a klub őt elengedi. Ezt azonban a körmendi vezetők nem tudták vállalni, hiszen így akár a szezon kezdete előtt egy héttel is elmehetett volna a csapattól, és már nem lett volna elég idő és lehetőség egy más szerkezetű csapat összeállítására.

Mivel rengeteg mérkőzés lesz, úgy gondolja, hogy szükség lesz a nagyon bő rotációra, így arra számít, hogy ha nem is túl sok perc alatt, de minőségi játékot tud hozni a Szolnok játékosaként. Németh elmondta, mindenképpen erős, fizikális bajnokságra számít, és szerinte a Szolnok sem esélytelen, hogy egy jó eredményt érjen el az Adria Ligában. 

„Mivel nem láttam az utóbbi szezonokban túl sok meccset az Adria-Ligából a Final Fourokat leszámítva, így csak gondolom, hogy jellemzően ugyanaz lehet mint korábban volt” – mondta a klasszis játékos.

Ugyanakkor nem felejtette el megjegyezni, hogy a világ kosárlabdázását is érzékenyen érintő válság rendesen sújtja a csapatokat, azt tudni kell, hogy a délszláv utánpótlás hol tart és ez alapján biztosan nagyon jó szintet képviselő fiatal játékosok alkotják az ottani csapatokat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr414719779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása