MOL csapat Kosárlabda Blog

Erős csapattal várhatja a Szolnoki Olaj a négyfrontos terhelést

2012.08.28. 14:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szolnok_bajnok.jpgMiközben a férfi kosárlabda-válogatott sorozatban vívja Európa-bajnoki selejtezőit, a bajnoki és kupagyőztes Szolnoki Olaj együttese – a válogatott játékosok nélkül – javában készül a következő, talán minden eddiginél nehezebb idényre.

A válogatottság egyébként is érdekes dolog az együttes jelenlegi helyzetében, hiszen a klub történetében először fordul elő, hogy valamennyi magyar játékosa megfordult már a felnőtt válogatottban.

Már csak alig egy hónap van hátra az Adria Liga rajtjáig, melyben roppant nehéz dolga lesz a sorozat magyar újoncának. A pokoli erős délszláv bajnokságban horvát, szerb, szlovén, macedón, bosnyák és montenegrói csapatok szerepelnek a vetélytársak között. A sorsolás szerint a rajt szeptember 29-én lesz, akkor a 2011-ben EuroChallenge-győztes szlovén Krka Novo Mesto otthonában debütál a szolnoki legénység.

Amint arról a szolnokiak honlapja is beszámolt, Báderék hazai közönség előtt először október 2-án mutatkoznak be, mikor a horvát sztáralakulatot, a Cibona Zagrebet fogadják. A jelenkor legerősebb magyar együttese az Adria Liga mellett a EuroChallenge Kupában is érdekelt. Ebben a sorozatban az elmúlt évadban bravúrosan szerepelt a gárda, ugyanis az emlékezetes debreceni Final-Fourban a negyedik helyen végzett.

Ha esetleg valaki elfelejtette volna, a szolnokiak ellenfelei a november 6-tól december 11-ig tartó első csoportkörben a Körmend, a német Oldenburg és a román Temesvár. A kettős terhelés ellenére az Olajnál egyértelmű a cél, újoncként is helytállni az Adria Ligában, és minél tovább menetelni az EuroChallenge Kupában. A bajnokságba jövő év áprilisában a középrájátszásban csatlakozik a gárda, de itt és a Magyar Kupában is egyaránt a címvédés a cél.

A könnyűnek egyáltalán nem nevezhető négyfrontos megméretést az előző évhez hasonlóan Pór Péter irányítja vezetőedzőként, segítője Dragan Alekszics lesz. A játékosállományból Báder Márton, Horváth Ákos, Fodor Márton, Soós Gábor, Grebenár Péter és Trepák Zoltán mellé az Albacompból Simon Balázs, Debrecenből Szabó Miklós, míg Körmendről Németh István érkezett.

A légiósok közül Brandon Gay megújította szerződését a klubbal, de már a szolnokiakat erősíti Calvin Watson is. A hátvéd-bedobó a 2010-ben bajnok és kupagyőztes Zalaegerszeg egyik legjobbjának számított, két esztendeje a bajnokság legértékesebb játékosának választották meg a szakemberek. A szabadkai Luka Markovics, amennyiben megkapja a magyar állampolgárságot, szintén a keret tagja lehet.

Még egy légióst keres az Olaj KK, méghozzá a 3-4 posztra A csapat jövő hét végén az egri Dobó István kupán lép legelőször a publikum elé, ahol a Jászberény, a Debrecen és a vendéglátók együttese szerepel a vetélytársak között.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr414735665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása