MOL csapat Kosárlabda Blog

Báder a Tiszaligetben mindenkit elkapna az Adria Ligában

2012.10.20. 15:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

bader_2.jpgA Szolnoki olaj kosárlabda csapata az Adria Liga legutóbbi fordulójában súlyos vereséget szenvedett hazai pályán a Buducsnoszt együttesétől. A mérkőzés sorsát gyakorlatilag már az első negyedben eldöntötte a vendég együttes, hiszen már ekkor húszpontos különbség. A magyar együttesből ebben a játékrészben csak Báder Márton szerzett pontot.

A hazaiak mentségére legyen mondva, amíg nekik ez csak a negyedik mérkőzésük volt a hallatlanul erős sorozatban addig a riválisnál négy olyan játékos is volt, aki alapembere az Eb-selejtező csoportját veretlenül nyerő montenegrói válogatottnak. 

A magyar együttesben – ahogy az elmúlt hetekben megszokhattuk - Báder Márton volt a legeredményesebb 14 ponttal és 11 lepattanóval. Az örökifjú center egyébként is bombaformában van, hiszen a második és a harmadik fordulóban is őt választották meg a forduló legjobbjának, azaz ő lett abban a körben az MVP.

Ez nem véletlen, hiszen vezeti a liga pontlistáját (67), ő szedte a legtöbb lepattanót (35), a negyedik legjobb dobószázalékkal rendelkezik a mezőnyből, és ellene szabálytalankodtak a legtöbbet. Természetesen övé a Liga idei pontrekordja is, hiszen a Siroki Brijeg ellen egymaga 40 pontot szerzett.

"Azt tudtuk, hogy nagyon erős bajnokságba kerülünk, az elmúlt tíz év legjobb mezőnye jött össze a ligában. A legjobb játékosok visszaáramlottak a hazai klubokba, így kiegyenlítetté vált a mezőny" – mondta a kiváló játékos az origo.hu-nak.

A 31 esztendős klasszis elmondta, nem tartja magát még öregnek, kirobbanó formában érzi magát és pontosan tudja, mikor mire van szüksége. Ugyanakkor nem felejtette el megjegyezni, hogy a jó egyéni teljesítményhez kellenek a csapattársai is.

Akikre a következő mérkőzésen nehéz feladat vár, ugyanis a csapat legjobbja, Báder Márton nem tarthat velük, a center megsérült, így kihagyni kényszerül az Olaj soron következő összecsapását.

Eddigi kiemelkedő egyéni teljesítményével kapcsolatban Báder elmondta, más jellegű játékot játszik a tíz évvel fiatalabb önmagához képest, erőcsatárból center lett. Ennek köszönhetően többet van a palánk alatt, és az akkori 104-105 kilós versenysúlyánál tíz kilóval nehezebb is.

Bízik benne, hogy a hátralévő hazai meccseiket megnyerik, úgy véli a Tiszaligetben a legerősebbeket is legyőzhetik, elsősorban fantasztikus a közönségük segítségével.

A csúcsformában lévő játékos megerősítette, a válogatottól való távolmaradása csak erre a nyárra vonatkozott. "Azok, akik megkérdőjelezik a válogatotthoz való hozzáállásomat, nem ismernek. Semmi garancia nincs arra, hogy velem együtt jobb lett volna a csapat az Eb-selejtezőkön. Én tizenhárom éve minden alkalommal ott voltam a csapatban, most egy könyökműtét és mandulaprobléma miatt ki kellett hagynom néhány hetet” – adott magyarázatot idei távolmaradására. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr294859347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása