MOL csapat Kosárlabda Blog

A sok utazás ellenére is örül az Adria Ligának a Szolnok centere

2012.10.24. 15:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

olaj_horog.jpgRossz előjellel - legjobb játékosa, a sérült Báder Márton nélkül – várta a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata az Adria Liga 5. fordulóját. A magyar bajnoki címvédő Kragujevacban lépett pályára, és szenvedett 25 pontos vereséget.

A hazaiak már a félidőben 49-34-re vezettek, és mivel mindegyik negyedet megnyerték, így csak a sikerül nagysága volt kérdéses. A magyar együttesből Szabó Miklós volt a legeredményesebb 14 pontjával, míg Gay, Németh és a héten igazolt Sehovic is 12 pontig jutott. Így ötödik meccsén negyedik vereségét szenvedte el Pór Péter csapata

Szabó teljesítménye azért is dicséretes, mert mindössze alig kicsivel több, mint kétnegyednyi időt töltött a pályán és ennyi idő alatt szerezte pontjait és mellé három lepattanót. A remekül teljesítő játékos elmondta, rosszul kezdtek, sajnos megint beragadtak a rajtnál, összeszedtek egy tetemes hátrányt, ami után csak futottak az eredmény után.

Ez már a második ilyen meccsünk volt az Adria Ligában. Nem tudom, ez miért van, de a jövőben megpróbáljuk ezt elkerülni. Jelenleg egy győzelemmel és négy vereséggel állunk. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk ebben a ligában, kalkuláltunk vele, lélekben felkészültünk rá, hogy esetleg így alakul a rajtunk. Idővel talán tudunk javítani a mérlegünkön” – mondta a bb1.hu-nak a játékos

Saját teljesítményével kapcsolatban elmondta, Báder sérülése miatt ezúttal a szokásosnál is több időt töltött a pályán, de úgy érzi nem teljesített rosszul. Elsősorban a támadásban nyújtott teljesítményével elégedett, ugyanakkor elismeri, hiába próbálta a többiekhez hasonlóan kihozni magából a maximumot, a védekezésben ejtett hibákat.

Szabó szerint nincsenek nagy különbségek a magyar bajnokságban és az Adria Ligában a centerek között, mindkét sorozatban képzett játékosok vannak, utóbbiban talán egy kicsivel atletikusabbak.

Noha valamennyien örülnek, hogy az Adria Ligában szerepelhetnek, a sorozattal kapcsolatban az egyik legnagyobb hátránynak azt tartja, hogy nagyon sokat kell utazniuk, ami elég fárasztó.

„Bár rögtön a meccs után elindultunk, mégis csak hajnali 3-ra értünk haza. Jó 8 órát utaztunk. Ez természetesen eléggé fárasztó, de szerencsére az azt követő két napban nem volt edzésünk”.

A jövő hónapban már az EuroChallenge-küzdelmek is elindulnak, így újabb komoly kihívás vár a szakmai stábra, hogy megfelelő mértékben osszák be az edzéseket és a pihenésre szánt időt. Ezzel egyelőre azonban még nem foglalkoznak, mint elmondta egyelőre csak a Split elleni hétvégi meccs a téma, melyen szeretnének bizonyítani a hazai közönségnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr304866412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása