MOL csapat Kosárlabda Blog

A Split legyőzése kellő magabiztosságot ad a Szolnoki Olajnak

2012.11.03. 15:59 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

bader_2.jpgA Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata a hétvégén hazai pályán 75-67-re legyőzte a horvát Split együttesét a férfi kosárlabda Adria Liga hatodik fordulójában, ezzel megszerezte második győzelmét a sorozatban.

Végig szoros volt a találkozó, felváltva vezettek a csapatok, mígnem a hajrában a jobban összpontosító Szolnok elhúzott riválisától, és nyolcpontos különbséggel győzött. Amint azt már megszokhattuk, a piros-feketék egyik legjobbja Báder Márton volt, aki 27 percet játszott, 9 pontot dobott, 12 lepattanót- és 2 labdát szerzett.

Pedig úgy tűnt, a válogatott center nem is játszhat a meccsen. Egy visszatérő, makacs combsérülése újult ki, ezért volt kénytelen kihagyni, a Split meccs előtti Radnicki elleni összecsapást. Báder a bb1.hu-nak elmondta, ez egy régi sérülése, már tavaly is bajlódott vele. Amikor a csütörtöki edzésen kiújult, az orvos tanácsára pihentette, kihagyott egy meccset, és szerencsére a Split ellen már ismét a csapat hasznára lehetett.

A korábbi öt forduló alatt kétszer is a játéknap legjobbjának megválasztott játékos a mérkőzés után elmondta, a Split elleni összecsapásuk egy tipikus Adria Liga meccs volt. Ezalatt azt értette, hogy viszonylag kevés pontot szerzett mindkét fél, és minden labdáért hatalmas küzdelem zajlott, valamint mindkét fél agresszíven védekezett.

Báder kihangsúlyozta, hogy a Split egy roppant rutinos csapat, hiszen korábban már többször megnyerte az Adria Ligát. Ezért is örült nagyon annak, hogy magabiztosan hozták a döntetlen körüli eredményt a végjátékig.

Elismerte, alaposan elfáradtak a végére, de ez igaz volt az ellenfelükre is. Ugyanakkor a jó kezdés – melyet a meccs előtt külön kihangsúlyozott Pór Péter vezetőedző – megfelelő alaphangot adott a meccsre, mondhatni ez volt a győzelem egyik kulcsa.

Báder úgy érezte a múlt héten önbizalomhiányban szenvedett a csapat, éppen ezért ennek a győzelemnek most magabiztosságot, önbizalmat kell adnia mindenkinek. Összefoglalva a meccset, annyit mondott: „Ma este megmutattuk a kételkedőknek, hogy mire vagyunk képesek”.

A Szolnokra a folytatásban még nagyobb terhelés vár, hiszen november 6-án elkezdődnek az EuroChallenge sorozat 2012/13-as idényének csoportküzdelmei is, melyben a szolnokiak sorozatban harmadik esztendeje képviseltetik magukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr494886638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása