MOL csapat Kosárlabda Blog

Eurochallenge győzelemmel melegített az Adria Ligára a Szolnok

2012.11.18. 13:55 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

olaj_horog.jpgAz F csoport magyar rangadóját a vendég Szolnok nyerte meg az a Körmend ellen a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa második fordulójában. Az Adria Ligában is érdekelt szolnokiak már húsz ponttal is vezettek, de a hazaiak remek hajrájuknak köszönhetően felzárkóztak és a bajnoki címvédő csak az utolsó pillanatokban tudta bebiztosítani győzelmét.

Az első fordulóban az F csoportban összesorsolt két magyar csapat egyaránt vereséggel kezdte meg szereplését, a Körmend 75-65-re kikapott Temesváron, míg a Szolnok 87-70-es vereséggel tért haza a németországi Oldenburgból.

A tavaly a sorozatban négyes döntőt játszó szolnokiak a vasárnapi, szlovéniai Adria Liga-meccsről érkeztek Körmendre és végig vezetve, a vártnál nagyobb izgalmak közepette szerezték meg első győzelmüket az Eurochallenge Kupában.

A mezőny legjobbja az idén sokadik virágzását élő Báder Márton volt, akit korábban már kétszer is az Adria liga adott fordulójában a legjobbnak választottak, ezúttal 33 pontot szerzett. A szolnokiak lelkének valószínűleg jót tett a győzelem a hétvégi Cedevita Zagreb elleni Adria liga meccs előtt. 

Hencsey Tamás a Körmend szakvezetője gratulált a Szolnoknak a győzelemhez. A szakember elmondta, az első félidőben Bádert nem tudták semlegesíteni, sok lepattanót adtak át az ellenfélnek. Véleménye szerint a második félidőben sokkal agresszívebbek voltak támadásban és védekezésben is, a végjátékban a Szolnok rutinja döntött.

Pór Péter a Szolnok edzője úgy vélte, nagyon jól kezdtek, jó ritmusban, mind a védekezés, mind a támadás terén. „Felállt védekezés ellen is jól működtünk, és megvolt az ellensúly a támadásban. Úgy tűnt, hogy az első félidőben megnyertük a meccset. A körmendi csapat azonban a szünet után nagyon feljött, a közönség ebben nagy segítségükre volt. Újra nyílttá tették a meccset, a végjátékban higgadtságunk döntött a javunkra” – mondta a szakember a kezdő5.hu-nak.

Pór elmondta, valószínűleg a fáradság is kijött a csapatán, ez is biztos közrejátszott abban, hogy a végén felzárkóztak a hazaiak, de örül, hogy győzni tudtak és gratulált a Körmendnek.

Így tett a hetek óta csúcsformában játszó szolnoki csapatkapitány Báder Márton is, aki az első félidő alapján simább meccsre számított. Tisztában van vele, hogy a győzelem mellett a játékuk nem volt tökéletes és a hibákat mielőbb ki kell javítaniuk. Hiába dolgoztak sokat, és vezettek már 20 ponttal is, ezt gyorsan és könnyen leadták. Ezt elsősorban annak tudta be, hogy csökkent az agresszivitásuk és ezzel esélyt adtak a Körmendnek a felzárkózásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr624912378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása