MOL csapat Kosárlabda Blog

Európa 100 legjobb csapata között a Szolnoki Olaj

2012.11.21. 18:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szolnok_tabor.jpgA Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata jelenleg két sorozatban is érdekelt, hiszen az Adria Liga mellett az EuroChallengeben is részt vesznek. Amíg előbbit még szoknia kell az együttesnek, addig utóbbiban az első forduló veresége ellenére jó esélyei vannak a továbbjutásra.  

A szolnokiak az Adria Liga legutóbbi fordulójában szoros mérkőzésen 91-86-os vereséget szenvedtek a horvát Cedevita Zagreb vendégeként. Így kilenc forduló után 2/7-es mutatóval állnak és szombaton a bosnyák Aleksandrovacot fogadják.

Az eddig nem túl sikeres szereplés ellenére az elmúlt napokban számos elismerést szereztek. Az európai kosárlabda bajnokságokat tömörítő eurobasket.com nemrég frissítette azt a TOP 100-as listát, amin az öreg kontinens csapatait állítja sorba. A szerkesztők olyan szempontokat vesznek figyelembe, mint a nemzetközi kupa-, a hazai bajnokság- és a hazai kupa szereplés, valamint az előző toplistás helyezés, illetve az elmúlt 5 hét különböző rekordjai.

A listát ezúttal is az orosz CSKA Moszkva vezeti, második a spanyol bajnokságot veretlenül vezető Real Madrid, a harmadik pedig a litván Zalgiris Kaunas. Hosszú idő után ismét szerepel magyar csapat a TOP 100-ban. A Szolnoki Olaj KK jelenleg 85 ponttal egy ukrán (Azovmash) és három izraeli (Maccabi Rishon, Maccabi Haifa, Hapoel Tel-Aviv) csapattal holtversenyben a 97.

Mint ismert, tavaly a magyar bajnok és kupagyőztes mellett a szezon meglepetéscsapata, a Falco is szerepelt a listán. A bb1.hu beszámolója szerint még egy magyar érdekeltségű csapat, Lóránt Péter együttese, az olasz élvonalbeli ACEA Virtus Roma is megtalálható az európai elitben, amely 97 ponttal a 70. helyen áll. A magyar csapatok EuroChallenge ellenfelei közül a német EWE Baskets Oldenburg a 41. pozíciót foglalja el.

A csapat mellett az együttes centere Báder Márton két komoly elismerésben is részesült. Arról már mi is beszámoltunk, hogy a szolnokiak 32 éves centere az Adria-liga első hét fordulója után a sorozat legértékesebb játékosa. Emellett a lepattanózók rangsorát is vezeti meccsenkénti 10-es átlagával.

Ugyanakkor az Eurochallange sorozatban is remekül teljesít, hiszen két forduló után 24,5-es pontátlagával vezeti a statisztikát, összlepattanózásban a negyedik (10,5-es átlaggal), támadó lepattanót 4,5-et gyűjt meccsenként, ezzel pedig a harmadik helyen áll a táblázaton. Mezőnyből 65,2 %-os pontossággal céloz, ami a harmadik helyre elég a Szolnok középjátékosának.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr434917148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: szolnok
süti beállítások módosítása