MOL csapat Kosárlabda Blog

Egy hét alatt körbejárja Európát az Olaj

2013.01.26. 13:03 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szolnok_10-es.jpgÚgy tűnik az Adria Ligában bukdácsoló és jelenleg sereghajtó Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata az EuroChallenge Kupában nem tud hibázni. Báderék a legutóbbi fordulóban az izraeli Holon együttese ellen léptek pályára idegenben és borzalmas kezdés után hatalmas hajrával a maguk javára fordították a találkozót.

Így a tavalyi kiírásban a négyes döntőig menetelő Szolnokiak a francia Gravelines után az izraeli Holon együttesét is legyőzve vezetik a középdöntős csoportjukat. (A csoport másik szerdai összecsapásán a Holon legyőzte a másik francia csapatot a Levalloist, amely legközelebb épp a szolnokiakat látja vendégül.)

Ebben az egy hétben azonban a szolnokiakra nem csak a meccsterhelés, hanem az utazgatásokkal járó egyéb fáradalmak is várnak. Szerdán ugye Izraelbenn vendégszerepeltek, majd szombaton Splitbe utazik az Olaj gárdája, folytatásként pedig jövő kedden Párizsban a már említett Levallois elleni meccs következik.

Egy ottani siker hatalmas lépés lenne az egyenes kieséses szakasz – netán a négyes döntő – elérése felé vezető úton. Hiszen utána a Gravelines ellen akár egy idegenbeli vereség is belefér, mert az utolsó két fordulóban itthon játszhat a Szolnok két olyan csapat ellen, melyeket idegenben esetleg már legyőzött.

A szolnokiak legjobbja, a 20 pontig jutó Horváth Ákos a találkozó után az nso.hu-nak elmondta, szívós, hajtós csapat volt az izraeli rivális, amely kellemetlen, váltott védekezéssel próbálta megzavarni a magyar együttest.

Ugyanakkor bejött a szolnokiak edzőjének Neno Ascsericsnek a számítása, aki arra alapozott, hogy az ellenfélnél kevés a rotációs lehetőség és ennek köszönhetően 5-7 emberrel játsszák végig a meccset. Ennek köszönhetően a második-harmadik negyedik jól bírták erővel, de a negyedik záró játékrészre elfáradtak, a folyamatosan cserélő szolnokiak pedig frissebbek voltak és megfordították a találkozót.

Horváth külön kiemelte Ascsericset, hiszen elmondása szerint folyamatosan együtt él a játékkal, és alaposan felkészült legutóbbi riválisukból is. Így az Olaj játékosai tisztában voltak vele, az izraeliek inkább az egyéni képességekre alapoznak, és nem mint csapat hatékonyak.

Ez meg is látszott a játékukon, hiszen a magyar center szerint, amikor elfáradtak, csak egysíkúan lövöldözték be a labdát a centernek, akit viszont remekül kikapcsoltak a magyar védők. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr755044325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása