MOL csapat Kosárlabda Blog

Ma este a Szolnok az életéért küzd a Magyar Kupában

2013.02.08. 15:37 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

bader_2.jpgKedden hatalmas meglepetésre a címvédő Szolnok hatpontos hátrányba került a Szombathelyen a férfi kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A visszavágót pénteken rendezik, és ha a szolnokiak kiesének, azaz idei szezon legnagyobb meglepetését jelentené. 

A bajnoki címvédő a bajnokság eddigi küzdelmeiben nem vettek részt és csak a rájátszásban kapcsolódnak be a küzdelmekbe, ugyanakkor két jelentős nemzetközi sorozatban (Adria-liga, EuroChallange) is érdekeltek.

A szombathelyi összecsapáson a csapat legeredményesebb játékosa – mondhatni szokás szerint – a 26 pontot szerző Báder Márton volt, aki a találkozó után a sportnapilapnak elmondta, nem foghatják a fáradtságra a vereséget, ugyanakkor szégyelli magát a teljesítményük miatt. Mint csapatkapitány, a csapat nevében is elnézést kért a szurkolóiktól. Úgy véli a vereség legfőbb oka, hogy könnyű kosarakat hibáztak, rengeteg eladott labdájuk volt, és ezúttal a lepattanózás sem ment igazán.

A csapat vezetőedzője Nenad Asceric szerint a legnagyobb probléma a hozzáállásukkal volt. Természetesen győzni szerettek volna, de teljesen egyértelmű, hogy megfelelő koncentráció nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. Elismerte, hiába jöttek vissza 17 pontos hátrányból, nem érdemeltek győzelmet.

A piros-feketék bedobója, a szombathelyi meccsen 8 pontot, 4 lepattanót és 4 gólpasszt szerző Sead Sehovics a BB1.hu-nak elmondta, tisztában voltak vele, hogy a meccs nem lesz egy sétagalopp. Megpróbálták ugyan a legjobbat nyújtani, de kicsit fásultak voltak, hiszen a hétvégén nagyon kemény meccset játszottak a Crvena Zvezda ellen az Adria Ligában, ami sokat kivett belőlük. Ugyanakkor azt is elismerte, az ellenfél is nagyon jól játszott, különösen a magas embereikkel gyűlt meg a bajuk.

A vasiak emblematikus figurája Kálmán László úgy véli roppant nehéz meccs vár rájuk Szolnokon, Ugyanakkor az már önmagában egy nagyon nagy fegyvertény, hogy otthon nyerni tudtak. „Nagyjából az történt a pályán, amit mi akartunk. A Szolnok erejét mutatja, hogy 17 pontos hátrányból is pillanatok alatt vissza tudott jönni, a végén azonban volt még erőnk újítani” – mondta a remek irányító a BB1.hu-nak.

Az Olaj történelme során eddig négyszer hódította el a Magyar Kupát. Először 2002-ben, majd öt évvel később is szolnoki siker született a fináléban, és a legutóbbi két kiírásban is a szolnokiak diadalmaskodtak. 2002 kivételével a kupagyőzelem mellett a bajnokságban is a Szolnok lett az első. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr695069681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása