MOL csapat Kosárlabda Blog

Ha hozza a tavalyi formáját, továbbjuthat az Olaj az EC-ben

2013.02.18. 15:23 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

olaj_horog.jpgSűrű napokon van túl a Szolnoki Olaj kosárlabda csapata. Az elmúlt héten egy váratlan szombathelyi vereség után a hétvégén az életben maradásért kellett küzdeniük a Magyar Kupában, de végül otthon sikerült olyan arányban győzniük, hogy bejutottak a sorozat négyes döntőjébe.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében a hét elején már ki is sorsolta kisorsolták a Férfi Magyar Kupa elődöntőinek párosítását, melynek értelmében a címvédő szolnokiak ellenfele az elődöntőben a Pécsi VSK-Pannonpower lesz.  A másik ágon Atomerőmű SE – Alba Fehérvár örökrangadót rendeznek 

Múlt hét kedden már az EuroChallenge Kupában volt érdekelt a Szolnok, és a francia Gravelines vendégeként 82-78 arányú vereséget szenvedett. A csoportkörből az F jelű négyes második helyezettjeként továbbjutott szolnokiak - akik tavaly bejutottak a négyes döntőbe - két győzelemmel és két vereséggel a tarsolyukban jelenleg a harmadikok a csoportban. A sorozat következő fordulójában Báderék a négyes utolsó helyén álló, eddig nyeretlen izraeli Hapoel Holon együttesét fogadják.

Ugyanakkor aggodalomra semmi ok, hiszen tavaly a sorozat ugyanezen szakaszában sem állt jobban az Olaj. Miután a csoportkörből az Artland Dragons mögött másodikként továbbjutott, a J csoportban két német és egy francia csapat volt az ellenfele.

A szolnokiak roppant érdekes taktikát „választottak”, a nyolcaddöntős csoportkörben, hiszen minden hazai meccsüket megnyerték, viszont valamennyi idegenbelit elveszítették. Itthon sikerült legyőzni az Élan Chalon-t, a Telekom Basketset, és a Generali Okapi Aalstar-t is. Azonban ez az ötven százalékos teljesítmény is elég volt ahhoz, hogy jobb pontarányuknak köszönhetően továbbjussanak.

A folytatásban aztán a lett BK Ventspils sem jelentett akadályt és három meccsen – a sorsdöntő összecsapáson idegenben - sikerült kiharcolni a Final Fourba kerülést.

Nos ha a Szolnok a tavalyi tendenciát követi, még tovább is juthat, igaz most már nem csak a saját kezében van a sorsa. A Gravelines-t már legyőzték itthon és a következő fordulóban a Hapoel sem jelenthet akadályt, hiszen Izraelben is a magyar együttes győzött. Azonban a két francia még összejátszhat, és kiejtheti a magyar együttest. A szolnoki továbbjutáshoz az kellene, hogy a Levallois-t vagy legyőzze a Gravelines, vagy legalább 20-al kikapjon Párizsban. 

Ha ezek a „vágyak” teljesülnek és az utolsó fordulóban a Paris Levallois-t is legyőzik Báderék a Tiszaligeti Sportcsarnokban, akkor biztos a továbbjutás. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr825086778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása