MOL csapat Kosárlabda Blog

Neno Ascserics: Nincs mit a játékosaim szemére vetnem

2013.03.01. 14:10 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

bader_2.jpgA tavaly négyes döntőt vívott Szolnok elbúcsúzott Eurochallenge Kupától, miután a sorozat nyolcaddöntős szakaszának hatodik, utolsó fordulójában hazai pályán kikapott a francia Paris Levallois-tól.

A szolnokiak – riválisukkal azonos mutatóval - három győzelemmel és két vereséggel várták a zárófordulót, így egyértelmű volt a képlet, amelyik csapat nyer a Tiszaligetben, az lesz a másik negyeddöntős. A szolnokiaknál bizakodásra adhatott okot, hogy tavaly a sorozat ugyanezen szakaszából 3/3-as mutatóval léptek tovább.

Ezúttal azonban nem sikerült a bravúr, és a vendégek a második félidőben mutatott jobb játékuknak köszönhetően 74-80 arányban nyerni tudtak, így ők jutottak tovább.

Neno Ascserics a találkozó után gratulált az ellenfélnek, véleménye szerint egy jó meccset nyertek meg kitűnő játékkal. „Szerintem nincs mit a játékosaim szemére vetnem, jól küzdöttünk, és helyenként jól is játszottunk. Régóta nem láttam ilyen meccset, ahol az ellenfél ilyen sok nehéz dobást tudott értékesíteni. Nekünk sok üres helyzetünk volt, amiket máskor bedobtunk, ma este azonban nem jött össze sajnos. Hangsúlyozom még egyszer, nem játszottunk rosszul, szerintem a szezon egyik legjobb meccse volt ez, a túloldalon volt azonban egy-két játékos, akitől extra teljesítmény érkezett, nálunk pedig ez ma nem volt meg” – mondta a szakember a kezdő5.hu-nak.

A szakember szerint az ilyen éles meccseken legközelebb jobban kell figyelniük a végjátékban. Elmondta, az utóbbi időben nagyon sok fontos meccset játszottak, fejben kicsit kifáradtak, és pont ez a koncentráció hiányzott a végén.

A Szolnokiak nyáron szerződtetett dobóhátvédje Németh István szerint egy nyerhető meccset buktak el. A népszerű „Isti” úgy véli az első félidőben ők, a második félidőben a franciák voltak a jobbak. A végén azonban kaptak két extra kosarat, és ez annyira megzavarta őket, hogy elkezdtek kapkodni.

Roppant szomorú a kiesés miatt, ugyanakkor elismeri, megérdemelten nyert a francia együttes. Ugyanakkor azzal is tisztában van, nincs sok idejük az önsajnálatra, hiszen a folytatásban az Adria Ligában, a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában szeretnének minél jobb eredményt elérni. 

Christophe Denis, a Paris-Levallois vezetőedzője szerint egy nagyon nehéz meccset nyertek meg, de számítottak is rá, hogy nem lesz könnyű dolguk. Elsőszámú céljuk az volt, hogy ne szakadjanak el nagyon ellenfelüktől, hiszen szoros eredménynél az utolsó negyedben már rajtuk lesz a nyomás.

Külön kiemelte, nagyon jó csapatnak ismerte meg a Szolnokot, és nagyon kis különbség volt a két együttes között. Véleménye szerint az döntött, hogy ők bedobtak pár nehéz dobást a végjátékban, Báderék pedig kihagyták ezeket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr615111608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása