MOL csapat Kosárlabda Blog

A tavalyi forgatókönyvvel idén is kiegyezne az Olaj

2013.03.17. 11:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

olaj_horog.jpgA címvédő Szolnoki Olaj kikapott a Paks vendégeként szerdán a férfi kosárlabda NB I középszakaszának felsőházi mérkőzésén. A Tisza-partiak múlt héten kapcsolódtak be a bajnokságba - az alapszakasz helyett ugyanis a regionális Adria Ligában szerepeltek -, Jászberényben még nyertek 94-68-ra, második NB I-es meccsüket viszont elbukták Pakson.

Az idei bajnoki szezon során az alapszakaszban tizenkét csapat állt rajthoz, amelyek körmérkőzéses rendszerben játszottak, pályaválasztói joggal, oda-visszavágó alapon. A Szolnokiak csak a középszakaszban csatlakoztak, és meglepetésre máris elszenvedték első vereségüket.

Legutóbb a tavalyi bajnoki döntő harmadik összecsapásán a Szombathelytől kaptak ki Báderék, de így is 3-1-es összesítéssel szerezték meg a bajnoki címet. Ez persze nem véletlen, hiszen a Falco elleni fiaskóval együtt, összesen hat vereséggel tudták le a bajnokságot.

Érdekesség, hogy tavaly két-két vereségük is elég közel volt egymáshoz. A hatodik fordulóig hibátlanul menetelt Pór Péter együttese, akkor azonban hatalmas meglepetésre nyolcpontos, 80-72 arányú vereséget szenvedett Sopronban. Két fordulóval később a Falco leckéztette meg a címvédőt, 16 pontos különbséggel 108-92-re tudott nyerni Szombathelyen.

Két győztes meccs után a 11. és a 13. fordulóban két hazai vereség következett, előbb az Atomerőmű aratott meglepően fölényes, 96-68 arányú sikert a Tisza-ligeti csarnokban, majd az Albacomp is elvitte a két pontot, mivel 101-92-re jobbnak bizonyult Szolnokon.

Ez aztán annyira „feldühítette” a szolnokiakat, hogy a következő tizenkét bajnoki meccsüket könyörtelenül behúzták és mellette az EuroChallenge négyes döntőjébe is beverekedték magukat.

Az alapszakasz utolsó fordulójában kaptak ki az Albacomptól 78-71-re. (A fehérváriak voltak az egyetlen együttes a honi mezőnyből, amely az elmúlt két évben oda-vissza le tudta győzne az Olajat.)

Tavaly aztán az alapszakasz után a negyeddöntőben a Kecskemétet, majd az elődöntőben az Albacompot is söpréssel, azaz vereség nélkül, a lehető legrövidebb idő alatt búcsúztatták, hogy aztán a döntőben egy vereséggel behúzzák történetük negyedik bajnoki címét. Mindezt úgy, hogy addigra már kupagyőztesnek mondhatták magukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr455138972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása