MOL csapat Kosárlabda Blog

Báder Márton igyekszik az adott szituációból a legtöbbet kihozni

2013.04.04. 14:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

bader_2.jpgAz idei első trófeáját elbukta a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata, miután a Magyar Kupa döntőjében húszpontos vereséget szenvedett az Albacomp együttesétől. A szolnokiak ezt megelőzően négyszer hódították el a trófeát, de az ötödik kupagyőzelmükre még legalább egy évet várni kell.

A négyes döntőben nem léphetett pályára a szolnokiak elsőszámú centere Báder Márton, aki könyöksérülés miatt volt kénytelen kihagyni a paksi tornát. Már a múlt heti Kaposvár elleni találkozón fájt a keze, és az első orvosi vizsgálatok megállapították, hogy az alkarjában egy izom és a tricepsze részlegesen elszakadt, valamint a könyökében az egyik ízületben folyadék keletkezett. Pedig biztos, hogy erősítést jelentett volna, hiszen élete egyik legjobb szezonját futja.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az Adria Liga alapszakaszát a 12. helyen záró Szolnokból, szinte minden kimutatásban a legjobbak között végzett. Idei teljesítményének köszönhetően 5. lett a legértékesebb játékosok rangsorában (MVP), és szintén az ötödik helyen végzett a legjobb mezőnybeli dobószázalékokat összegző listán is.

Emellett ő szerezte a szolnokiak közül a legtöbb lepattanót - az egész Adria Liga mezőnyében a negyedik legtöbbet - támadásban és védekezésben egyaránt, és ellene követték el a legtöbb faultot is. Báder ennek ellenére nem egészen elégedett, mint elmondta, az EuroChallence Kupában szerették volna megismételni a tavalyi produkciójukat, amikor a Final Fourig meneteltek.

„Eggyel több meccset kellett volna megnyernünk. Azonban el kell ismerni, egy nagyon erős Párizs ellen maradtunk alul. De nem szabad elfelejteni, hatalmas bravúr lett volna a továbbjutás, igaz tavaly még ennél is nagyobb bravúrra voltunk képesek” – összegezte az EuroChallence szereplést.

Báder azonban nem csak a sportpályán ér el jelentősebb sikereket, hiszen március 15-én a Magyar Ezüst Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetést kapott, a hivatalos indoklás szerint eredményes sportteljesítménye, a kosárlabdasport és Szolnok város népszerűsítése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként. 

„Számos egyéni elismerésben volt már részem kosárlabda pályafutásom során. Ezeket nehezebben kezelem, de büszke vagyok rájuk. Ez a kitüntetés egy újabb mérföldkő az életemben, és ez is bizonyítja, érdemes, és van miért küzdeni. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, felelősséggel is jár, fontos helyen van az életemben. Külön öröm, hogy a szüleimnek nagy örömet okoztam ezzel” – mondta az állami kitüntetéssel kapcsolatban.

Egyelőre még nem tudja, meddig folytatja, de mint elmondta, amíg élvezi a játékot, amíg tud célokat kitűzni önmagának, addig játszik. „Egy biztos, nem akarok a magam árnyéka lenni, igyekszem az adott szituációból a legtöbbet kihozni, hiszen a sport nagyon fontos szerepet tölt be az életembe” – mondta a szolnoki szurkolók kedvence.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr405194567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása