MOL csapat Kosárlabda Blog

Nehéz, de nem reménytelen a Szolnok helyzete

2012.03.14. 12:58 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Szolnok 19 pontos vereséget szenvedett kedden a lett Venstpils vendégeként a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa két sikerig tartó negyeddöntőjének első meccsén. A szolnokiak felemás bajnoki szereplést tudtak le a kupameccs előtt, hiszen az elmúlt héten előbb otthon kaptak ki az Albacomptól, majd idegenben verték a Zalaegerszeg együttesét.

A szolnokiak esélyeit „rontotta”, hogy a sorozat második csoportkörében hazai környezetben mindenkit legyőztek, de idegenben még nem sikerült nyerniük. Mint az elutazás előtt mondták, ahhoz, hogy továbbjussanak, ennek a rossz sorozatnak feltétlenül meg kell szakadnia.

A Ventspils számára nem volt idegen a magyar ellenfél, hiszen az első csoportkörben a Paks együttesével kétszer is játszott, és amíg hazai környezetben 13, a Duna parti városban egy ponttal bizonyult jobbnak az Atomerőműnél.

A kétarcúság a lettországi találkozó elején is jellemző volt Pór Péter együttesére, hiszen az utóbbi évek legnagyobb magyar férfi kosárlabdasikerét szolgáltató szolnokiak remekül kezdték a találkozót, de az első negyed után sebességet váltott a hazai együttes és két amerikai légiósuk vezérletével elhúztak. Hiába fogalmazta meg Pór Péter a találkozó előtt a követendő taktikát, nem sikerült lelassítani a baltiakat.

A hazaiak szervezett védekezésének köszönhetően a folytatásban a magyar együttes két legjobbját, Millst, Trottert szinte kikapcsolták, így nem volt meglepő, hogy a harmadik negyedben – egy rövid magyar fellángolást követően - már tizenöt ponttal is vezettek.

A magyar bajnokról mindent elmond, hogy még így is a fentebb említette két kosaras volt a legeredményesebb. A különbség sajnos a cseréknél volt leginkább érezhető, hiszen az első félidőben a gyors akciókra építő Ventspils csereemberei 18, a magyar bajnoknál csak 2 pontot tettek bele a közösbe.

A negyedik tíz percre már, csak az volt a kérdés, vajon mekkora különbséggel nyer a sorozatban tavaly épp a legjobb nyolc között búcsúzó Ventspils. Végül 19 pont lett a különbség, de ez a két győzelemig tartó párharcban semmit nem jelent. Ugyanis a csütörtöki szolnoki visszavágón a hazaiak egypontos győzelme is harmadik meccset jelent.

Azon viszont idegenben kellene nyernie Báderéknek, és ez a keddi produkció után hatalmas bravúrnak számítana. Az egyik fél második győzelméig tartó csata második felvonására csütörtökön 19 órakor kerül sor Szolnokon, szükség esetén a harmadik találkozó ismét Lettországban lesz, jövő kedden.

Eurochallenge kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Ventspils (lett)-Szolnoki Olaj 82-63 (13-13, 27-18, 18-14, 24-18)
a magyar csapat legjobb dobói: Trotter 13, Mills 13, Horváth 12 

A negyeddöntők további eredményei:

Élan Chalon (francia)–Chorale Roanne (francia) 75–73

Mad-Croc Fuenlabrada (spanyol)–BC Triumph Ljuberci (orosz) 75–76 

Artland Dragons (német)–Besiktas Milangaz (török) 73–74

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr234330497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása