MOL csapat Kosárlabda Blog

Báder Márton is szerepet kapott a WWF kampányában

2013.03.10. 07:59 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

bader_2.jpgA Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata számára a múlt heti, Paris Levallois elleni vereséggel véget ért az idei EuroChallenge sorozat, de valószínűleg a jövőben sem fognak unatkozni a csapat játékosai. Ugyanis a folytatásban is három fronton érdekeltek Némethék.

Az Adria Liga mellett ugyanis hamarosan jön a Magyar Kupa négyes döntője és ezen a héten a bajnoki rájátszásba is bekapcsolódik a kupában és a bajnokságban is címvédő együttes, melynek a negyeddöntőben a Jászberény lesz az ellenfele.

Az Adria Liga legutóbbi, 23. fordulójában a Szolnok a listavezető Igokea vendége volt, és hiába vívták ki a hazaiak már egy héttel korábban a Final Fourba jutást, nem látszott a helyezésbeli különbség a találkozón. A magyar együttes a szezonban eddig remekül teljesítő Báder nélkül szoros, 86-84-es vereséget szenvedett.

Bádernek egyébként a kosárlabdán kívül más jelentős elfoglaltsága is akadt, hiszen ő is tagja lett annak a sportolói csapatnak, amely a Föld órája elnevezésű kampány népszerűsítésébe kezdett.

A több magyar sportoló – evezősök, kosárlabdázók, kézilabdázók – képviseletét is ellátó, The Prime Management ügynöki iroda és a WWF Magyarország ugyanis szoros összefogásba kezdett.

Mint a bb1.hu beszámolójából kiderül, ennek első programjaként a „pandás” környezetvédők és a sportolók a Föld órája elnevezésű kampány népszerűsítésébe kezdtek. Az elmúlt héten egy fővárosi bevásárló központban gyűltek össze, ahol gyertyagyűjtésre buzdítottak.

A Föld óráján, globális kezdeményezés alkalmával március 23-án 20 óra 30 perckor környezettudatos emberek milliárdjai, vállalatok, intézmények és önkormányzatok ezrei kapcsolják le a világítást, hogy felhívják a figyelmet a globális éghajlatváltozás és a túlzott energiafogyasztás problémájára.

Olyan magyar élsportolók, mint Kozák Danuta, kétszeres olimpiai bajnok kajakos és Vajda Attila, olimpiai bajnok kenus, magyar válogatott női és férfi kézilabdázók, valamint kosárlabdázók, köztük Báder Márton és Vojvoda Dávid, állnak a jövőben számos hazai WWF-kampány élére, hogy így hívják fel a figyelmet bolygónk élővilágának védelmére.

A 2013-as WWF Föld Órája kampány hivatalos elindítása alkalmából február 28-án Kozák Danuta, Vajda Attila, Zácsik Szandra, Rasheed Rita, Báder Márton és Vojvoda Dávid együtt gyújtották meg a környezettudatosságot és az összefogást szimbolizáló gyertyákat a WestEnd Millennium Udvarán, és helyezték el saját régi gyertyáikat a gyertyagyűjtő szigeteken.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr635125428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása