MOL csapat Kosárlabda Blog

Ötvennégy év böjtölést tört meg a Szolnok kosárcsapata

2012.03.22. 14:05 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata bravúros győzelmet aratott kedden a lett Ventspils vendégeként a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa két sikerig tartó negyeddöntőjének harmadik, utolsó mérkőzésén, így 2-1-re megnyerte a párharcot, és bejutott a négyes döntőbe. 

A Tisza-parti együttes nem csak az utóbbi évek, hanem az utóbbi évtizedek legnagyobb magyar férfi kosárlabdasikerét szolgáltatta, hiszen legutóbb 1958-ban a budapesti honvéd tudott utoljára európai kupasorozatban a legjobb négy közé jutni. 

A magyar együttes végig partiban volt ellenfelével, és az utolsó percek hallatlan izgalmai után jogosan jutott a legjobb négy közé. Ezt a lettek edzője Gundars Vetra is elismerte, aki a találkozó után úgy fogalmazott, a Szolnok jobban megérdemelte a győzelmet, mint csapata. 

„Nagyon boldogak és egyben büszkék vagyunk az elért eredmény miatt. 1-1-es állással érkeztünk, a nyomás rajtuk volt, hazai pályán játszottak, nyerniük kellett volna. Mindig azokat a meccseket a legnehezebb megnyerni, amelyek szánt szándékunkban áll. Nagyon nagy örömmel tölt el bennünket az a tudat, hogy most először egy magyar csapat is képviseltetheti magát az EuroChallenge Final Four-jában” - mondta Báder Márton a szolnokiak legrutinosabb játékosa a klub honlapján. 

Pór Péter a csapat vezetőedzője elmondta, szerinte az első két mérkőzésen játszott a legjobban a ventspilsi csapat, amely egységes és szimpatikus csapat benyomását keltette számára. Ugyanakkor a második félidei játékával a Szolnok rászolgált a győzelemre és az ezzel járó továbbjutásra. 

Véleménye szerint ez annak köszönhető, hogy amíg az első két meccsen csak egy-két kimagasló teljesítmény volt náluk, a harmadik találkozón játékosai egymást múlták felül, és ez eredményezte azt, hogy csapatként meg tudtuk nyerni a mérkőzést. 

A továbbjutást a szurkolók is „díjazták”, hiszen a szerda este a város főterére begördülő csapatbuszt szurkolók százai vették körül, majd a bajnoki és kupagyőzelmek hangulatát idéző éljenzéssel üdvözölték a játékosokat és a klub vezetőit.

Az idegenben bravúrgyőzelmet aratott kosarasokat a Városháza dísztermében Szalay Ferenc polgármester, - egyben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke - köszöntötte.

A klub vezetői egyébként gondolnak a szurkolókra, hiszen a szerda esti határidő lejárta előtt beadták a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa négyes döntőjének megrendezésére irányuló jelentkezést. A magyarok a debreceni Főnix Csarnokban adnának otthont az április 27-29-én sorra kerülő eseménynek. A vezető tudomása szerint a Final Fourba szintén bejutott török Besiktas 200 ezer eurót ajánlott a program lebonyolításáért, mely – ahogy az MTI-nek fogalmazott – a szolnoki lehetőségekhez képest "más kategória".  

A magyar és a török együttes mellett a francia Chalon, valamint az orosz Ljuberci harcolta ki a részvételt. A szolnokiak elődöntős ellenfele az isztambuli gárda lesz. A finálé helyszínéről várhatóan szombaton dönt az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) vezetősége.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr34332928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása