MOL csapat Kosárlabda Blog

Az Adria Liga szereplés miatt is választhatja Somogyi a Szolnokot

2012.11.28. 14:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

somogyi.jpgAz elmúlt napok legjelentősebb hazai kosárlabda híre, hogy a korábban a Los Angeles Lakers edzőtáborában is résztvevő Somogyi Gergely Szolnokon folytathatja pályafutását. A center a hétvégén a helyszínen tekintette meg az Olaj Adria-liga meccsét, ám a klubnál csak annyit mondtak, felvették Somogyival a kapcsolatot, míg a játékos a sportnapilapnak úgy nyilatkozott, hogy jelenleg nem aktuális a szolnoki szerződésről beszélni.

A nyár egyik nagy magyar vonatkozású híre volt, hogy Somogyi– aki 6 éve a tengerentúlon él, tanul és kosarazik – meghívást kapott a felnőtt válogatottba, majd az NBA Summer League után a legendás Los Angeles Lakers augusztusban kezdődő edzőtáborába is. A center végül nem kapott szerződést Kaliforniában, immár 2 hete itthon tartózkodik.

Somogyi a bb1.hu-nak elmondta, jelenleg itthon van és várja, hogy valahonnan jöjjön egy jó ajánlat. Addig is próbál edzésbe maradni, amire a Honvéd NB1 B-s csapatánál van lehetősége, jelenleg ott próbálja magát formában tartani.

A játékos elmondta, most elsősorban Európában gondolkozik, ezért is utazott haza. Ugyanakkor nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a feljövőben lévő ázsiai bajnokságok valamelyikébe igazol, de akár Dél-Amerika vagy Ausztrália is lehet a célállomás. Azonban nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy magyar csapatban láthatják őt viszont.

Amerikában ugyanakkor még számos ligában próbálhatna szerencsét, de mint elmondta, ebben a pillanatban nem aktuális a D League, ami neki szóba jöhetett volna, mert a hazautazása előtt kellett volna jelentkezni a draftra. Így egy évre Európában próbál meg csapatot találni és jövőre a Summer League-ben ismét megpróbál játszani plusz egy meghívást kiharcolni valamelyik NBA csapat edzőtáborába.

„Ha nem sikerül NBA-szerződést kapnom, akkor nagy valószínűség szerint megpróbálom a D League-t, mert ott közelebb és szem előtt van az ember és onnan könnyebb bekerülni a csúcsligába” – mondta a magasságával a Lakersnél is elismerést kiváltó játékos.

Elsődleges célja az, hogy olyan csapatban játsszon, amelyik komoly erőt képvisel Európában és az NBA megfigyelők figyelmét is felkelti. Véleménye szerint az Adria Liga, az olasz, a spanyol, a török és az orosz bajnokság a többi előtt van, így valószínű, hogy olyan együttesben vállalhat szerepet, amely ezek valamelyikében érdekelt. Ezek után a Szolnok esélyeit növeli, hogy idén az Adria Ligában szerepel. . .

A magyar válogatottban is számításba vett játékos elvárásai leendő klubjával kapcsolatban, hogy azt minél magasabban jegyezzék, sok időt tölthessen a pályán, s olyan edző keze alá kerüljön, akinél fejlődik a jövő nyárig.

Somogyi az UC Santa Barbara Egyetemen végzett. 4 évet játszott a Gauchos csapatában, ahol 3.5 pontot, 2.9 lepattanót és 1.5 blokkot átlagolt 12.2 perc alatt. A Lakersnél három előszezon meccsen 1.7 pont és 2.7 lepattanó volt a mérlege 7.7 perc alatt.

(fotó:hatharom.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr444929987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása