MOL csapat Kosárlabda Blog

A Szolnok bebizonyítaná, nem gyengébb riválisainál

2012.10.03. 10:50 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

szolnok_tabor.jpgA Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata vereséggel kezdett az Adria Ligában, miután a hétvégén 71-56 arányú vereséget szenvedett a Krka Novo Mesto otthonában. A magyar csapathazai bemutatkozója szerdán este hat órakor lesz, mikor a horvát Cibona Zagreb együttese látogat a Tiszaligetbe, amely hazai vereséggel nyitott a rajton.

Szalay Ferenc elnök, Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, egyben Szolnok polgármestere, az MTV reggeli műsorában elmondta, nagy várakozással tekintenek a Tisza-parti városban a hétközi bemutatkozás elé, és biztos benne, hogy a Tiszaligeti csarnok tele lesz.

„Nem tudja senki, milyen erők vannak az Adria Ligában, és azt sem, mi mennyire tudunk helyt állni. Abban bízom, hogy a sorozat közepe táján beleerősödünk és bebizonyítjuk, hogy nem vagyunk gyengébbek a riválisainknál” – mondta a hazai szövetség első embere.

Szalay szerint a szolnokiak meglepődtek, hogy az új sorozatban sokkal gyorsabb, erősebb, erőszakosabb a játék az itthon megszokottnál. Véleménye szerint az egész magyar kosárlabda profitál a szolnokiak kettős terheléséből, hiszen Báderék az Adria Liga mellett az EuroChallenge sorozatban is érdekeltek.

„Ha csak a mi dolgainkkal vagyunk elfoglalva, belterjessé válik a magyar kosárlabda. Ki kell tudni lépni a nemzetközi porondra megméretni magunkat, megnézni hol tart a magyar kosárlabda” – mondta a szolnoki polgármester, aki szerint a szolnokiak nemzetközi szerepléséből az egész magyar kosárlabda hasznot húzhat.

Az MKOSZ elnöke szerint a Szolnok kerete erős, és külön öröm, hogy sok magyar játékosa van. Ennek ellenére úgy véli, még mindig kevés az igazából jól képzett magyar játékos. Szerinte azok, akik végig játsszák ezeket a sorozatokat, a válogatottba is erősebben jönnek vissza. Azonban kevés, hogy a magyar klubok közül csak egy csapat szerepel ilyen erős mezőnyben

Az biztos, hogy ebben a megmérettetésben más a terhelés és a pihenés aránya. Tavaly is sokan azt hitték, hogy a szolnokiak fáradtan jönnek vissza az EuroChallenge túráról, ennek ellenére megnyerték a magyar bajnoki címet és a Magyar Kupát is elhódították.

„Ha nincsen sérülés, és megfelelően tudják cserélni a játékosokat, erősebben hatékonyabban jönnek vissza a magyar bajnokságba. Idén megtanulják, hogyan kell helyt állni, jövőre pedig már jelentős szerepet kapnak a sorozatban” – mondta jövőbeni reményeiről az elnök. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr134817043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása