MOL csapat Kosárlabda Blog

Dupla szolnoki öröm az EuroChallenge kupában

2012.12.16. 09:40 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

olaj_horog.jpgA Szolnoki Olaj kosárlabda csapata, ha nagy nehézségek árán is, de legyőzte a román BC Timisoarát az első EuroChallenge csoportkör utolsó fordulójában, így kiharcolta a továbbjutást. Az előző szezonban a sorozat Final Fourjáig menetelő szolnokiak az első negyedben parádéztak, és az akkor megszerezett előnyükkel jól sáfárkodtak a meccs végéig.

Az már a találkozó lefújása után nem sokkal eldőlt, hogy Báderék kivel találkoznak a második körben. Az Adria Ligában is érdekelt szolnokiak, mint Az F csoport másodikja, az E és G jelű négyes elsőjét, illetve a H jelű kvartett második helyezettjét kapta. Így a J csoportba kerültek és ellenfeleik a francia Paris Levallois, a szintén gall BCM Gravelines Dunkerque és az izraeli Hapoel Unet Holon lesznek. 

A kezdő5.hu szakportál számba vette a leendő ellenfeleket. Ebből kiderül, hogy a Paris Levallois ki-ki meccset játszott az utolsó fordulóban a belga Okapi Aalstar ellen, amelyet tavaly a Szolnok legyőzött. A belgák még 21 másodperccel a vége előtt vezettek, de az utolsó francia időkérés eredményeként a vendégeknek sikerült megfordítaniuk az eredményt és a kilenc pontos győzelem (81-90) a franciák csoportgyőzelmét jelentette.

A másik francia együttes csoportgyőzelmét nem kísérte ekkora izgalom, hiszen a csoportjában élen álló Dunkerque a négyes utolsó helyezettjét, a már biztos kieső ciprusi Pizza Express Apollont fogadta. Mivel magabiztosan, 24 pontos győzelmet aratott, megőrizte vezető helyét a négyesben. A Gravelines két év után találkozik újra az Olajjal. Akkor a franciák kosárkülönbséggel ejtették csak ki a sorozatban akkor debütáló magyar együttest

A kvartett negyedik tagja az izraeli Hapoel Unet Holon szintén az „életéért küzdött” a belga Antwerp Giants csapatával, ugyanakkor a német Bonn együttesére is figyelniük kellett. (A Bonnal tavaly találkozott a Szolnok, és akkor Pazar teljesítménnyel itthon sikerült legyőznie.)

Az eredmények végül úgy alakultak, hogy az izraeliek ugyan kikaptak, de másodikként így is továbbléptek, és készülhetnek a franciaországi és a magyarországi túrákra.

Szintén a kezdő5.hu, valamint honlapunk is beszámolt arról, hogy az eurobasket.com Ernests Kalvét, a Szolnok játékosát választotta meg a legutóbbi EuroChallenge-forduló legjobb játékosának. Ez nem az első eset, hogy a magyar együttesből kerül ki a legjobb, hiszen a második fordulót követően Báder Márton zsebelhette be a EuroChallenge heti MVP-díját.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr84967378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása