MOL csapat Kosárlabda Blog

Korábbi meghatározó szolnoki szakemberek a válogatott élén

2013.02.25. 13:50 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

ivkovics nso.jpgA férfi kosárlabda-válogatott szövetség egyhangúlag szavazta meg a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányának Sztojan Ivkovicsot. A korábbi szolnoki közönségkedvenc jelenleg a másodosztályban szereplő kecskeméti csapat, a Kecskeméti TE Duna Aszfalt szakmai igazgatója. Megbízatása évenkénti értékeléssel 2015-ig szól.

Szalay Ferenc a Magyar Kosárlabda Szövetség elnöke az NSO.hu-nak elmondta, Ivkovicsot egyhangúlag szavazta meg az elnökség. Döntő érv volt mellette, hogy, a korábbi kapitánynak erős kisugárzása van, szeretik a játékosok és a fanatizmusa közismert.

Ivkovics számára nem ismeretlen a kapitányi poszt, hiszen 2007 márciusa és 2008 júniusa között már irányította a legjobb hazai kosarasokat.

„2008-ban lemondtam a kaptányi posztról. Sajnálom, hogy az akkori vezetőkkel nem vettem fel a harcot. De most, ha kell, bárkivel megküzdök a válogatott érdekeiért. Sok mindenkinek köszönet jár azért, hogy újra én lehetek a válogatott élén. Erőt adott, hogy Kecskeméten sokan a B-ligában is kitartottak a csapat mellett” - mondta Ivkovics a kinevezését követően.

Hozzátette, reméli, hogy a pályán elért eredményekkel bizonyítok azoknak is, akik próbálták hátráltatni a munkáját. Úgy véli többször bizonyította már, hogy a karrierjét nem a piacon és a kávézókban építette fel. Az elnökség döntése értelmében megtartja kecskeméti posztját is, mint elmondta, össze tudja hangolni a válogatott és a KTE irányítását.

Ivkovics első számú segítője is ezer szállal kötődik a Szolnokhoz, hiszen az a Pór Péter fogja segíteni, akivel öt évvel ezelőtt is dolgozott a nemzeti csapatnál. Pór a legutóbbi két szezonban bajnoki és Magyar Kupa elsőséget könyvelhetett el az Olajjal, és tavaly sikerült beverekedni magukat az EuroChalllenge négyes döntőjébe is. Pór december elején távozott a szolnoki kispadról.

Hogy a szolnoki vonal ne „törjön meg”, arról Goran Miljkovics gondoskodik. A korábban a szolnoki csapatot is irányító szakember lesz a nemzeti együttes erőnléti edzője, és az ő feladatai közé tartozik majd az ellenfelek feltérképezése is.

Ivkovics egyébként 20 éve él a magyar kosárlabdában, az 1992-93-as szezonban szerződött Szolnokra és rögtön az első évben tevékeny részt vállalt a klub első bajnoki illetve magyar kupa ezüstéremből. A válogatott irányítását – Pór Péterrel együtt - térítésmentesen vállalták el, egyetlen dolgot kértek a szövetségtől, valahogy érjék el, hogy a magyar bajnokságban a magyar játékosnak legyen lehetősége játszani.

Külön kiemelte Pór Péter nem a segítője, hanem a partnere lesz a válogatott élén, hiszen sokat segített neki amikor először volt kapitánya, és amellett, hogy jó barátja, a legfontosabb szempont, hogy azonos a gondolkodásuk a kosárlabdáról.

(fotó:nso.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr855104545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása