MOL csapat Kosárlabda Blog

Báder Márton: Csalódott lennék, ha nem sikerülne megnyernünk a bajnokságot

2013.04.27. 12:57 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

bader_2.jpgA Szolnoki Olaj kosárlabda csapata második helyen zárta a középszakaszt miután az utolsó fordulóban ki-ki meccsen kilencpontos vereséget szenvedett az Alba Fehérvár otthonában. Egyértelmű volt a képlet, amennyiben az Olaj győz, vagy öt pontnál kisebb különbséggel kap ki, akkor megnyeri a középszakaszt, ha bármilyen más eredmény születik, az a fehérváriak sikerét jelentheti.

A fehérváriak nem először törtek borsot a szolnokiak orra alá, hiszen nem is olyan rég a Magyar Kupa elsőséget is elvették tőlük, amikor a sorozat döntőjében húszpontos győzelmet arattak. A sorsdöntő bajnokin végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de az utolsó negyedben sokat hibáztak a szolnokiak, ezt pedig az Alba kihasználta. Ezzel az Olaj a második helyről a Falco ellen kezdheti a rájátszást.

„Fegyelmezetlenek voltunk, nem tartottuk be a megbeszélteket, ahogy addig jól működött a játékunk, a találkozó végén sajnos teljesen szétesett. A támadásoknál rossz megoldásokat választottunk, rosszul dobtunk, az Alba pedig kihasználta ezeket a hibáinkat és a megszokott rohanós stílusában eldöntötte a meccset” – mondta a szolnokiak legrutinosabb játékosa Báder Márton honlapunknak.

A találkozó legeredményesebb szolnoki játékosa – 20 pontig jutott – úgy véli a jelenlegi két legerősebb együttes csapott össze. Ezek után érthető, ha Báder ezt a két együttest várja a bajnoki döntőbe is. Úgy gondolja, a két csapat játékosállományban és játéktudásban is kiemelkedik a hazai mezőnyből, és nagy meglepetés lenne számára, ha nem Szolnok-Alba lenne a döntő párosítása.

A negyeddöntő párharcairól úgy véli, az Albának nem lehet gond a Pécs legyőzése, míg az Atomerőművet is erősebbnek tartja a Körmendnél. Ugyanakkor a Kaposvár-Jászberény párharc továbbjutóját nem merné biztosra megtippelni, mert mindkét csapatnak kiegyenlített a formája és csak apróságok döntenek majd ebben a párosításban.

„Abban azonban nagyon bízom, hogy a Szombathely elleni negyeddöntő csak hárommeccses lesz, és három győzelemmel jutunk a négy közé” – mondta a Szolnok-Falco meccs esélyeiről. Azzal, hogy az utolsó fordulóban elbukták az első helyet, az Albával szembeni pályaelőnyt is elveszítették. Így ha ez a két csapat játszik a fináléban, a fehérváriak kezdhetik otthon a párharcot.

„Nyílván fontos, hogy kinél van a pályaelőny, hiszen a döntőig mi is élvezhetjük a pályaelőnyt. A szombati meccs előtt is tudtuk, egyszer mindenképpen nyerni kell Székesfehérváron, ha bajnokok akarunk lenni. Ha nem szombaton, akkor a döntőben. Mivel szombaton nem sikerült, így – ha mindkét együttes bejut a fináléba – akkor ott kel nyernünk. Ez nem egyszerű feladat de nem is reménytelen” – összegzett a szolnoki szurkolók elsőszámú kedvence.

Az idei Adria Ligában is remeklő szolnokiak centere elmondta, ahhoz, hogy a legnagyobb rivális otthonában is diadalmaskodni tudjanak, nem elég három negyeden át betartani, amit az edzőjük kér, végig kell koncentrálniuk, csak úgy lehetnek sikeresek.

„Ahhoz, hogy bajnokok legyünk, leginkább a jó forma szükséges. Bőséges a játékoskeretünk, elég „hosszú” a kispadunk, számos variációs lehetőségünk van az összeállítás variálására is. Jól feltérképeztük a fehérváriakat, akik ugyan nagyon erősek, de nem verhetetlenek. Személy szerint nagyon csalódott lennék, ha nem sikerülne megnyernünk a bajnokságot” – mondta Báder.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr775249537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása