MOL csapat Kosárlabda Blog

Báder Márton nem csak a pályán vezető személyiség

2013.05.06. 16:05 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

bader_2.jpgA Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata „söpréssel” jutott a bajnokság elődöntőjébe. A szolnokiak a negyeddöntőben azt a Szombathelyt búcsúztatták, mellyel tavaly a bajnoki döntőben találkoztak.

A negyeddöntők párosításából egyedül Báderéknek sikerült a legrövidebb idő, azaz három meccs alatt eldönteni a három győzelemig tartó párharcot. Ennek köszönhetően a címvédőnek plusz egy hete marad arra, hogy felkészüljön az elődöntőre, melyen az Atomerőmű-Körmend párharc továbbjutójával harcolhat a fináléba kerülésért.

Báder Mártonra a szolnokiak centerére rá is fér egy kis plusz pihenő, hiszen az ősz óta tartó hatalmas menetelésben (Adria Liga, EuroChallenge) csapata egyik legjobbja volt, többször is az ő zsenialitásának köszönhetően sikerült győzni együttesének.

A szurkolók kedvence korábban elmondta, az idei eddigi pályafutása egyik legjobb éve, nem véletlen, hogy az Adria liga ötödik legértékesebb játékosának is megválasztották. Báder ugyanakkor nem csak a pályán tűnik ki társai közül, hiszen számos eseményen népszerűsíti a kosárlabdát, ezen belül pedig a szolnokiakat.

Nem lesz ez másként május 24-25-én sem, a Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvényen melyen hagyományosan megjelennek neves sportszemélyiségek, olimpikonok, élsportolók, hogy jelenlétükkel is népszerűsítsék saját sportágukat és általában a sportot, a rendszeres testmozgást.

Az idei rendezvényen a tornász Berki Krisztián, az úszó Cseh László, a vívó Szilágyi Áron, vagy éppen a labdarúgó Vincze Ottó mellett természetesen Marci is ott lesz. (Nem mellékesen az esemény óriásplakátján éppen ő van a középpontban.)

Ugyanakkor a nevét adta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének utánpótlás-képzési programja alatt futó nyári kosárlabda táborhoz is. Ezt Zánkán rendezik, legalább 11 éves, de 2013. augusztus 31-ig 15. életévét be nem töltött gyermekek számára 2013. június 17-22 között.

A korábban szlovén, spanyol és horvát csapatokban is megfordult klasszisra addig még számos kemény meccs vár rá, hiszen az elődöntő és – remélhetőleg - a döntő is három nyert meccsig tart majd.

Amennyiben a szolnokiaknak sikerülne a címvédés és zsinórban harmadszor megnyernék a bajnokságot, olyan tettet hajtanának végre, melyre legutóbb az Albacomp volt képes, mintegy 13 éve. A fehérváriak 1998 és 2000 között nyertek zsinórban három bajnoki címet, a legutolsónál éppen a szolnokiakat verték a döntőben. Itt az idő a visszavágásra!

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr445284402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása