MOL csapat Kosárlabda Blog

A március a Szolnoki Olaj sikereiről szól

2012.03.28. 13:54 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Az elmúlt napokban a pályán és a zöld asztal mellett is hatalmas sikereket könyvelhetett el a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapata. Ez utóbbi azért is fontos, mert ezúttal nem csak hazai viszonylatban, hanem nemzetközi szinten is fontos, és a szolnokiak számára kedvező döntés született.

Az elmúlt hét klubszinten a magyar kosárlabdázás egyik legnagyobb sikerét hozta, miután a szolnokiak a lett Ventspils kiverésével bejutottak az EuroChallenge négyes döntőjébe. Sikerük értékét növeli, hogy a mindent eldöntő harmadik meccset idegenben nyerték meg.

A folytatásban, a bajnokságban a Kecskemét következett, amely nem jelentett különösebb gondot Báderéknek. Az első percek „izgalmai” után, hamar elhúztak és folyamatosan 14-15 pont körüli távolságban tartották ellenfelüket. 

A kecskemétiek a meccs végén végül örülhettek, hogy 24 ponttal megúszták (95-71). Amint azt Pór Péter a csapat vezetőedzője a találkozó után elmondta, a legfontosabb az volt, hogy hozzák a hazai győzelmet, innentől pedig készülhetnek a három nagyon fontos rangadóra (Atomerőmű, Körmend, Albacomp), ami még rájuk vár az alapszakasz hajrájában.

Eközben kijelölték a Szolnokon megrendezésre kerülő Magyar Kupa négyes döntőinek időpontját is. A televíziós közvetítések miatt április 8-9-én rendezik a négyes finálét. A Tiszaligeti sportcsarnokban az eseményre kétnapos belépők válthatók, melyek 6.000 Ft/db áron vásárolhatók meg. Az elődöntőben a hazaiak a Körmenddel csapnak össze, míg a másik ágon Atomerőmű SE – Albacomp meccset rendeznek.

A legjelentősebb sikert azonban hétfőn aratta a csapat, pedig pályára se lépett. A FIBA Europe ugyanis hétfőn jelentette be, hogy a Szolnoki Olaj KK lesz a házigazdája az EuroChallenge 2012 Final Four-nak. Debrecenben.

A döntő április 27-től 29-ig kerül megrendezésre a Főnix Csarnokban, amely a második legnagyobb többfunkciós fedett aréna Magyarországon, és 8500 fős befogadóképességgel bír. A szolnoki Tiszaligeti Csarnok nem felelt meg az előírásoknak, nem fér be elég néző.

Debrecen abban az időben egyébként is „sportfőváros” lesz, hiszen nem sokkal a Final Four után úszó Európa-bajnokságot is rendez a város. A magyarországi döntő hatalmas sportdiplomáciai siker, hiszen a Szolnok mellett a Besiktas és a francia Chalon is pályázott a rendezésre.

A FIBA főtitkára szerint soha ilyen nagy érdeklődés nem volt még a rendezési jogért, az Olaj sikere ezért is különösen értékes. Véleménye szerint a magyar szervezők elkötelezettsége és lelkesedése a jó debreceni infrastruktúrával ötvöződik, ezért is volt ideális választás.

A Final Fourban az Olaj a török Besiktas Milangazzal kezd, a másik ágon a francia Chalon és az orosz Ljuberci játszik a döntőbe jutásért.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr824345099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása