MOL csapat Kosárlabda Blog

Báder Márton: A szezon második részében már meghatározó csapatnak számítottunk

2013.03.29. 10:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

bader_2.jpgVéget ért az első év a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata számára az Adria Ligában. A magyar bajnoki címvédő kilenc győzelemmel és tizenhét vereséggel a 12. helyen zárta az alapszakaszt. Az első év tanulságairól és tapasztalatairól Báder Márton a csapat legrutinosabb tagja beszélt nekünk.

„Szerintem már az is nagyon nagy dolog volt, hogy egyáltalán sikerült elindulni az Adria Ligában. Az pedig komoly eredmény, hogy a bajnokság végére sikerült elkerülnünk az utolsó helyről. Az idény elején a sikeres rajt után komoly hullámvölgybe kerültünk, de úgy érzem a szezon második részében már meghatározó csapatnak számítottunk, hiszen nem csak itthon, de idegenben is komoly sikereket értünk el” – összegzett a szolnoki szurkolók elsőszámú kedvence.

Báder bízik benne, hogy az Adria Ligában szerzett tapasztalatokat sikerül felhasználni a magyar bajnokságban is és ezekkel a tapasztalatokkal felvértezve a következő szezonban komolyabb célokkal vághatnak neki a sorozatnak.

A 212 centis center számára nem volt újdonság a Liga, hiszen ő korábban többször is, (legelőször éppen tíz éve) belekóstolhatott a délszláv csapatok bajnokságának színvonalába, hangulatába.

„Amikor kikerültem akkor is roppant erős volt, és most is nagyon erős a Liga színvonala. Volt egy köztes időszak, amikor gyengébb volt, hiszen sokan nyugatra igazoltak, de a gazdaságilag megerősödött, Adria Liga szintjén komolynak számító csapatok sorra hívják vissza a legjobb játékosaikat” – mondta a Liga újbóli megerősödéséről.

Saját teljesítményéről úgy véli jó idényt futott, és a jövőjét is Szolnokon képzeli el. „Még kétéves szerződésem van a klubbal. Hallottam, hogy vannak csapatok, amelyek érdeklődtek rólam, de egyelőre nem foglalkozom vele. Ha valaki nagyon akar, elkezdhet tárgyalni az Olajjal, de egy esetleges szerződés három félen múlik” – mondta a jövőjével kapcsolatosan.

Úgy véli idei jó teljesítményét annak is köszönheti, hogy sérülésmentes idény van mögötte, és még mindig tud újabb célokat kitűzni maga elé. „Mérkőzésről mérkőzésre erős csapatok ellen játszottunk, és bármennyire is tapasztalt vagy rutinos egy játékos, ez csak az előnyére válik. Úgy látszik én 30 éves korom után értem el, hogy folyamatosan jól teljesítsek, de ehhez az is kellett, hogy csapatszinten is jók voltunk” – mondta saját teljesítményéről a 27 forduló alatt kétszer is a forduló legjobbjának választott játékos.

Az idei szezonban már csak a bajnokságban és a Magyar Kupában érdekeltek, és Báder elismerte, roppant csalódott lenne, ha a szezon végén nem tudnák mindkét sorozatban megvédeni elsőségüket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr805179267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása