MOL csapat Kosárlabda Blog

A FIBA minden szinten elégedett volt az EuroChallenge négyes döntőjével

2012.05.01. 16:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A negyedik helyen végzett a Szolnoki Olaj kosárlabda csapata az EuroChallenge Kupa debreceni négyes döntőjében. A szolnokiak pénteken a török Besiktastól 64-60-ra kaptak ki, míg a vasárnapi bronzmeccsen az orosz Ljuberci bizonyult jobbnak náluk 94-87 arányban.

Mint az eredmények is mutatják, Pór Péter együttese a kontinens erősebb csapataival is partiban volt, és csak „rutintalanságának” köszönhetően nem tudott érmet nyerni. A bronzmeccsen az oroszok ellen is sokáig vezetett, de az utolsó negyedben a Ljuberci fordítani tudott, így ők zártak a harmadik helyen.

Pór Péter a találkozó után mindenkinek megköszönte a csodálatos élményt, hiszen korábban kevesen gondolták, hogy magyar csapat ilyen sokáig juthat a sorozatban. A szolnoki tréner elmondta, a FIBA képviselői dicsérték az egész torna rendezését, szervezését, és külön kiemelték a hangulatot, amit a hazai szurkolók teremtettek.

„A magyar kosárlabdázás végre klubszinten is bekerült a nemzetközi körforgásba, megismertek minket. Sikerült bebizonyítanunk, hogy van olyan szinten a magyar kosárlabda, hogy nemzetközi szinten is tud bizonyítani, és ez a szereplés kellő lökést adhat a válogatottnak is” – mondta a szakember, aki nem felejtette el kiemelni, hogy a jelentősebb előrelépéshez a hazai csapatoknak több ilyen erősségű mérkőzésre lenne szüksége.

A csapat talán legrutinosabb játékosa – és csapatkapitánya - Báder Márton már a Final Four előtt úgy értékelt, csodálatos eredmény a legjobb négy közé jutás, és hiába játszott már külföldön, légiósként Európa Kupa-döntőn, mivel most magyar csapattal szerepel, így sokkal nagyobb számára is a tét.

A sorozat harmadik legjobb lepattanózója a négyes döntő után az élmény hatása mellett már klubjának jövőbeli terveiről is beszélt. "Mindenképpen a szolnoki karrierem csúcspontja volt ez a Final Four. Két szoros meccsen kaptunk ki, mindkét meccsen abszolút partiban voltunk az ellenféllel, és győzelmi esélyeink is voltak” – mondta a 211 centis center.

Később hozzá tette, nem csak a szolnoki, hanem egész eddigi pályafutása legelejére helyezi a tornát, hiszen ez volt számára az első olyan nemzetközi kupadöntő amit magyar együttes színeiben ráadásul Magyarországon vívott. Mint elmondta, ezt a csodálatos élményt sosem fogja elfelejteni.

"Elvileg ez az elődöntős részvétel lehetővé teszi, hogy ősszel elinduljunk eggyel feljebb, az Európa Kupa selejtezőjében. Sok mindent hallani, annyi biztos, hogy nagy tervek vannak Szolnokon" – mondta a 31 esztendős klasszis.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr724482292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása