MOL csapat Kosárlabda Blog

Sűrű program vár a Szolnoki Olajra tavasszal

2013.01.05. 08:20 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

olaj_horog.jpgValószínűleg jól jött a karácsonyi és az újévi pár napos pihenés a Szolnoki Olaj kosárlabdázóinak. A magyar bajnoki címvédő az ősszel kettős terhelésnek volt kitéve, és az EuroChallenge, valamint az Adria Liga is jóval erősebb sorozat, mint a hazai pontvadászat.

A folytatás sem lesz könnyebb, hiszen az EuroChallenge-ben már a legjobb nyolc közé jutásért szállnak harcba, míg az Adria Ligában március végéig 11 fordulót bonyolítanak le. Ez utóbbiban a szolnokiak jelenleg az utolsó helyen állnak, az eddig lejátszott 15 meccsen négyszer hagyták el győztesen a pályát.

Január 5-én a Siroki látogat Szolnokra, és egy esetleges hazai győzelemmel Báderék meg is előzhetnék riválisukat. Erre minden esély megvan, hiszen az „odavágón” egy roppant izgalmas találkozón mindössze egy ponttal maradt alul a magyar együttes.

A folytatás már nehezebb lesz, hiszen a Buducsnoszthoz látogatnak a szolnokiak, majd az EuroChallenge Kupában is megkezdődnek a csoportküzdelmek. Itt bő másfél hónap alatt lerendezik a négyes csoport küzdelmeit, így február végére eldől, melyik együttes jut a legjobb nyolc közé.

A Szolnokiak itt először január 15-én a BCM Gravelines Dunkerque együttesét fogadják, majd Izraelbe, a Hapoel Unet Holonhoz látogatnak. Ezután egy franciaországi túra következik – a Paris Levallois vendégei lesznek. A Dunkerque február 12-én látogat Szolnokra, majd a következő körben az izraeliek lesznek Magyarország vendégei. A zárófordulóban (február 26-án) Párizsban lép pályára – és remélhetőleg ünnepelheti a továbbjutást - az Olaj.

Eközben természetesen az Adria ligában is helyt kell állnia a magyar együttesnek, és az eddigi eredmények alapján ez sem lesz egyszerű feladat. A szolnokiak ugyan arattak bravúros győzelmeket is a közelmúltban, de sajnos súlyos, nem várt vereségek is becsúsztak az elmúlt 15 forduló során.

Ugyanakkor a magyar együttes esélyeit növelheti, hogy a folytatásban lesz egy olyan hármas sorozat (a 20. és a 22. forduló között) amikor háromszor egymás után itt hon játszanak, így akkor legalább az utazás fáradtságával nem kell számolniuk.

A hátralévő 11 fordulóban egyébként négyszer játszik idegenben és hétszer otthon a magyar együttes. Amennyiben bírják a sorozatterhelést, és a sérülések is elkerülik őket, a kiegyenlített erőviszonyoknak köszönhetően, egyáltalán nem elképzelhetetlen az előrelépés.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr874999039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása