MOL csapat Kosárlabda Blog

Jól teljesített a Szolnok hazai pályán az Adria Ligában

2013.03.23. 10:30 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

bader_2.jpgA Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata az elmúlt héten lejátszotta utolsó hazai mérkőzését az Adria Ligában. A szolnokiak tavaly adták be jelentkezésüket és hosszas egyeztetések, tárgyalások után júniusban dőlt el, hogy indulhat a sorozat 14. kiírásában.

A délszláv országok legjobb csapatait tömörítő bajnokságban először indulhatott magyar együttes. A szolnokiak centerének Báder Mártonnak voltak már tapasztalatai, hiszen korábban az Krka Novo Mesto, a Cibona Zagreb és a Hemofarm tagjaként négy és fél szezont már lehúzott ebben a sorozatban.

Ugyanakkor az indulás azt is jelentette, hogy a szolnoki csapat kihagyja a magyar bajnokság alapszakaszát, és a középszakaszban a felső hetesbe kerülve kezdi meg a középszakaszt.

A szolnokiak idegenben kezdték az Adria Ligát, első hazai meccsükön októberben viszont mindjárt egy hatalmas bravúrt vittek véghez, hiszen legyőzték a korábban szebb napokat látott Cibona Zagrebet. 

A következő hazai meccsen sajnos a Buducsnoszt győzni tudott a Tisza-ligeti csarnokban, hogy aztán a Split ellen arassanak nyolcpontos győzelmet. (Mellesleg a Buducsnoszt elleni 25 pontos vereség volt a legnagyobb arányú itthon elszenvedett vereség.)

A következő hazai meccsre közel egy hónapot kellett várni, és hiába remekelt Báder és Sehovic, az Igokea négypontos győzelmet aratott. Annak fényében, hogy jelenleg ez az együttes az éllovasa az Adria Ligának, elismerésre méltó eredmény a négypontos vereség.

A 13. fordulóban a szerencsétlen szám ellenére az első két negyed remeklésének – és Báder 18 pontjának – köszönhetően legyőzték azt a Partizant, amely az utolsó fordulóban a dobogóért meccsel.

Három nappal később a Krka Novo Mesto is vereséggel távozott Magyarországról, a főszereplő ismét Báder volt, aki ezúttal 22 pontot szórt. A Siroki ellen azonban ő sem tudott segíteni, így hatpontos vereség lett a vége.

A folytatásban a Radnicski és a Crvena Zvezda is nyerni tudott a magyar bajnok otthonában, de a február közepe óta lejátszott három hazai összecsapáson már nem adtak esélyt az ellenfélnek Simonék.

Az Union Olimpiát tizenhét, a Cedevitát öt, míg legutóbb az MZT Skopje Aerodrom együttesét kilenc pontos vereséggel küldték haza. Összességében elmondható, a szolnokiak tizenhárom hazai meccsükből nyolcat megnyertek, többek között ennek is köszönhetik, hogy a zárás előtt a biztos bennmaradást jelentő 12. helyen állnak. (Újoncként egyébként sem estek volna ki, de a jövőre nézve kelő önbizalmat adhat, hogy az első szezonban „külső segítség” nélkül vívták ki a bennmaradást.)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr895163661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása