MOL csapat Kosárlabda Blog

Egyértelműen kiemelkedett a Szolnok a hazai mezőnyből

2012.05.30. 14:15 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

A címvédő Szolnok történetének negyedik aranyérmét szerezte meg hétfőn a férfi kosárlabda NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén magabiztosan, 102-84 arányban legyőzte a vendég Szombathelyt, így 3-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot. A nagyszünetben már 63-40 volt az állás, és végül a 86-57-ről induló zárószakaszra már nem maradtak izgalmak, az EuroChallenge Kupában negyedik helyen végzett Olaj a hajrára kiengedve is megszerezte harmadik győzelmét a fináléban.        

„A Szolnok számára idén igazából két szezon volt. Az egyik április végéig tartott, amíg az EuroChallenge Kupában szerepeltek, a másik pedig akkor kezdődött, amikor elkezdett koncentrálni a hazai bajnokságra” – mondta Zelenyánszky Balázs, a Sport Klub felelős szerkesztője, aki maga is kosárlabdázott korábban, utánpótlás szinten az első osztályig vitte.

Állítását alátámasztja, hogy az alapszakaszban a szolnokiak előtt végzett két csapat, a Falco és az Albacomp a rájátszásban mindössze egyetlen meccset tudott nyerni ellenük, pedig négyszer is hazai pályán fogadhatta Báderéket.

„Játékosállomány alapján kiemelkedett a Szolnok a hazai mezőnyből, hiszen csak az ötös poszton három válogatott játékosa van Báder Trepák és Grebenár személyében. Az alapszakaszban kétszer annyit játszott, mint mások, és a heti két meccs terhelése miatt nem tudtak annyit hozzátenni, hogy megnyerjék azt is” – mondta a döntőt remekül leközvetítő szakember.

Talán ennek is köszönhető, hogy amíg az alapszakaszban akadt egy-két „egylabdás” meccs, ami nem a szolnokiak javára dőlt el, a rájátszásban meg se kottyant számukra a sűrű program, hiszen az EuroChallenge sorozat alatt hozzászoktak.

A nemzetközi szereplésnek köszönhető az is, hogy a bajnokság finisében sokkal jobban tudtak koncentrálni, és nem estek össze hátrányban sem. Erre jó példa volt az Albacomp elleni harmadik elődöntő, melyen a fehérváriak az első negyed után 17 ponttal vezettek, de Trottenéknek sikerült felállniuk, és végül 10 ponttal megnyerték a meccset.

„A keret alapja már tavaly együtt játszott és az újonnan érkezőket sikerült jól beépíteni a csapatba, melyet kiválóan összerakott Pór Péter vezetőedző. Ha együtt marad a mostani csapat, jövőre is nehéz lesz őket megszorítani” – mondta Zelenyánszky.

A Szolnoki Olaj ezt megelőzően 1991-ben, 2007-ben és 2011-ben ünnepelt bajnoki címet. Tavaly és idén a bajnoki cím mellé a Magyar Kupát is megnyerte. A csapat és a vezetők már a sportcsarnokban megkezdték az ünneplést, majd Szolnok főterén folytatódott a mulatozás, ahova a játékosokat természetesen tűzoltó autóval vitték a szervezők.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr434554499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása