MOL csapat Kosárlabda Blog

Pazar héten vannak túl a szolnoki kosarasok

2012.03.06. 08:57 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Ami jó történhet egy kosárlabda csapattal, az mind megtörtént az elmúlt bő egy hét során a Szolnoki Olaj együttesével. Megnyert bajnoki, továbbjutás az európai kupában, siker a zöld asztalnál, majd zárásként egy remek játékkal behúzott rangadó 

Időrendben haladva előbb Pécsen nyert fontos bajnokit a címvédő, amiben jelentős szerepet vállalt a 22 pontos Nikolov, a 17 pontot szerző Báder és a nála eggyel kevesebbet dobó Mills. A pécsiek az első negyed után még tíz ponttal vezettek, de a másik három negyed már az Olajé volt, amely végül tízpontos sikert aratott.   

A hét közepén az EuroChallenge kupasorozat második csoportkörének záró fordulójában is megőrizte hazai veretlenségét a Szolnok, és a német Bonn elleni győzelemnek köszönhetően bejutott a sorozat negyeddöntőjébe, ahol a lett Ventspils lesz az ellenfele. 

A szolnokiak a folytatásban sem esélytelenek, hiszen eddig az EuroChallenge-ben a hazai meccseiket imponáló magabiztossággal nyerték meg, egyik sem kicsúszott eredmény volt, amire a továbbiakban is építkezhetnek. 

Ugyanakkor az sem elhanyagolható tény, hogy a csapatnak egyre több húzóembere van és az elmúlt időszakban a cserék is egyre többet tesznek hozzá a csapatjátékhoz. Ennek köszönhetően az elmúlt hetekben biztosan nyerték a létfontosságú meccseiket Báderék. 

A pályán elért győzelmek mellett a zöld asztalnál is sikert ünnepelhettek a szolnoki vezetők. Az MKOSZ elnökségének döntése értelmében a női csapatok kupadöntőjét Győrben, a férfiakét pedig Szolnokon rendezik meg.  

A döntőbe jutott férfi csapatok közül a Körmend és a Szolnok adott be pályázatot. A szolnokiak az eddigi legnagyobb összeget ajánlva 20 millió forint + áfáért rendezhetik meg április 7-én és 8-án a négyesdöntőt. Mindkét kupadöntő pénzdíjas lesz a rendező együtteseknek köszönhetően. 

A hét zárásaként pedig az NB I 21. fordulójának szombat délutáni rangadóján a címvédő hazai pályán 79–74-re legyőzte a listavezető Falcót. A győzelem értékét növeli, hogy a szombathelyiek két és fél hónap után szenvedtek vereséget a bajnokságban. 

Az első két negyedet egyaránt Báderék nyerték, de a harmadik játékrészben egy pontra feljött a Falco. A zárónegyed hatalmas küzdelmet hozott, de Gay tripláinak köszönhetően a Szolnok otthon tartotta a két pontot. A bajnokságot ennek ellenére a Falco vezeti, két ponttal megelőzve az címvédőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr334292184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása