MOL csapat Kosárlabda Blog

Bajnoki döntő: Alapszakasz győztes a címvédő ellen

2012.05.18. 16:00 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

Kialakult a férfi kosárlabda bajnokság döntője, melyben a címvédő Szolnoki Olaj az alapszakasz győztes Falco-val találkozik. A három győzelemig tartó párharc első összecsapására Szombathelyen kerül sor.

Amint arról már beszámoltunk, a szolnokiak „söpréssel”, három meccsen aratott három győzelemmel verték a negyeddöntőben a Kecskemétet, majd az elődöntőben a tavalyi döntős ellenfelüket, az Albacompot. 

Ezzel szemben a Falco már a negyeddöntőben megizzadt a Sopron ellen és csak öt meccsen tudta kiharcolni a továbbjutást, míg az elődöntőben a megyei rivális Körmendet négy meccsen sikerült búcsúztatnia.

A két csapat az alapszakaszban egyaránt hozta a hazai meccseit egymás ellen, és a szombathelyiek épp az Olaj ellen szerezték legtöbb pontjukat, amikor 108-92 arányban nyertek. Ugyanakkor Szolnokon a hazaiak bizonyultak jobbnak öt ponttal 79-74-re.

Azonban se a hazai pálya előnye, se az alapszakasz során aratott győzelem nem jelent sokat, hiszen korábban is kevesen gondoltak arra, hogy hárommeccses lesz az Olaj és az Albacomp párharca, és ebből kétszer idegenben tudtak nyerni a piros-feketék.

A tavalyi döntő egyébként is jó kiindulási alap lehet a szolnokiaknak – akik idén már megnyerték a Magyar Kupát -, hiszen akkor az Albacomp már 2-0-ra vezetett és innen sikerült a maguk javára fordítaniuk a párharcot és megszerezni a klub történetének harmadik bajnoki címét.

A Szolnok idei menetelésének egyik főszereplője Horváth Ákos, akit két éve az év játékosának választottak hazánkban, a tavalyi évadban pedig tagja volt az Olaj bajnok és kupagyőztes együttesének. Emellett az idei EuroChallenge Kupa legbiztosabb kezű tripladobójának bizonyult a 31 éves játékos.

„Azt gondolom, hogy ezúttal is volt tartásunk, figyelmesen koncentráltan játszottunk. Főként, hittünk a sikerben, egymás után kétszer is tudtunk nyerni az alapszakaszban második fehérváriak otthonában. Arról nem beszélve, hogy az utóbb emlegetett alapszakaszban kétszer is kikaptunk az Albacomptól, az elődöntőben azonban sikerült visszavágnunk nekik” – mondta Horváth a szolnokiak honlapján.

A bedobó szerint az EuroChallenge Kupa-szereplés minden szempontból jól sikerült az idén, és itt nem csak a Final Four-ba jutásra, hanem arra a szellemi és fizikai pluszra is gondol, amit adott számukra a sorozat. Épp a nemzetközi szereplésnek köszönhetően, az Olaj játékosai az idei szezonban 19 tétmérkőzéssel többet játszottak, mint az Albacomp kosarasai.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr464524283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása