MOL csapat Kosárlabda Blog

A Szolnok csúcsrangadón biztosíthatja be első helyét

2013.04.20. 15:11 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

olaj_horog.jpgSzombaton a férfi kosárlabda bajnokság csúcsrangadóján az Alba Fehérvár együttese a Szolnoki Olaj csapatát látja vendégül. Sorsdöntő összecsapás lesz, hiszen ha a hazaiak legalább hat ponttal (vagy annál többel) nyernek, akkor ők végeznek a középszakasz első helyén, minden más esetben a címvédő.

Braniszlav Dzunics, az Alba edzője a bb1.hu-nak elmondta, igazi rangadót fognak játszani, amely az első hely sorsáról dönt. A Szolnokot még mindig a bajnokság legnagyobb esélyesének tartja, de mindent meg fognak tenni, hogy megnyerjék a középszakaszt. A szakember szerint nincs nagy különbség a két gárda között, próbálnak agresszívan védekezni, úgy véli, ha ez sikerül, akkor megnyerhetik a találkozót.

„Rendkívül fontos mérkőzés következik mindkét csapat életében. Érdekes, izgalmas találkozóra van kilátás, amelyen nagyon nehéz dolgunk lesz. Hiszek a játékosaimban, és hiszem, hogy képesek lesznek megnyerni ezt a sorsdöntő összecsapást” – mondta a szaklapnak Neno Ascserics, a Szolnok edzője, aki jó mérkőzésre számít, és tudja jól, csak akkor nyerhetnek, ha 100 %-ot nyújtanak a nagyon kemény, fiatal és atletikus fehérváriak ellen.

A két csapat ebben a szezonban már kétszer is összecsapott, a Magyar Kupa döntőjében az alba meglepően simán 20 ponttal tudott nyerni, míg a szolnoki bajnokin a hazaiak diadalmaskodtak 75-70 arányban.

A két együttes vetélkedése nem újdonság, hiszen az elmúlt években már többször, a bajnokság szinte valamennyi szakaszában megkeserítették a másik dolgát. A 2008-19 es szezon még nem róluk szólt, hiszen mindketten kiestek már a negyeddöntőben, a szolnokiakat az atomerőmű, míg a fehérváriakat a későbbi győztes Falco búcsúztatta a legjobb nyolc között.

Egy évvel később a két csapat már a negyeddöntőben összeakadt és csak öt meccsen tudta eldönteni ki jut a legjobb négy közé. Mindkét fél hozta a hazai meccseit, de mivel az alapszakaszbeli eredményeinek köszönhetően a Szolnok volt az első meccsen a pályaválasztó, így végül ők jutottak tovább 3-2-vel. (A következő körben azonban véget ért számukra a szezon, az elődöntő´ben a későbbi bajnok ZTE legyőzte őket.)

2011-ben a döntőben találkozott a két csapat, és az első két meccsen – előbb Szolnokon, majd a Fehérváron is – Alba-siker született. Sokan már ekkor lefutottnak vélték a finálét, de a Báderék nem adták fel, és előbb otthon, majd idegenben is diadalmaskodni tudtak, hogy aztán a mindent eldöntő ötödik meccset hazai környezetben behúzzák és megszerezzék a bajnoki címet. 

A tavalyi sorozatban az elődöntőben találkoztak, és a szolnokiak „söpréssel”, azaz három meccs alatt eldöntötték a továbbjutást, hogy aztán meg se álljanak a bajnoki címig. A mostani összecsapásuk ugyan csak a középszakasz elsőségéről dönt, de az idei formák alapján valószínűleg találkozik még az idei szezonban a két együttes. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr145236140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása