MOL csapat Kosárlabda Blog

A Szolnok vezetősége a holtszezonban sem pihen

2012.06.13. 16:08 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

bader_2.jpgMiközben a Szolnoki Olaj játékosai megérdemelt szabadságukat töltik, a klub vezetői már javában a következő szezon alapjain dolgoznak. Ez igaz a csapat és a „csarnok építésére” is.

A legutóbbi két szezonban egyaránt bajnoki aranyérmes és kupagyőztes, idén az EuroChallange Kupa négyes döntőjébe is bejutott szolnokiak csarnoka ugyanis hiába az egyik legjobb hangulatú csarnok a magyar mezőnyben, nem minden FIBA előírásnak felel meg, így ott nem lehet Európa-bajnoki selejtezőket rendezni.

A bb1.hu beszámolója szerint a válogatott kapcsán tartott legutóbbi sajtótájékoztatón Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke elmondta, szerették volna Szolnokon rendezni az összecsapásokat, de a FIBA jelezte, változtatni kell a csarnokon. Ezek a változtatások viszont biztos, hogy nem készülnek el a meccsekig, így Pécsen és Szombathelyen lesznek a találkozók.

Az elnök szerint elsősorban biztonságosabbnak kell lennie az egésznek. Véleménye szerint a legnagyobb baj, hogy a lelátó nem nézőnként szeparált, hanem padok vannak benne, nem úgy mint a baranyai vagy a vasi megyeszékhelyen.

Emellett azért jó híreket is kaptak a szolnokiak, hiszen a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége idén is megválasztotta a szezon legjobbjait, és itt is „arattak” a szolnokiak.

Az Év játékosa Obie Trotter lett, és őt választották az Év legjobb magyar játékosának is. A következő szezonban már Oroszországban szereplő Trotter tényleg remek szezonon van túl, hiszen a legnagyobb európai kosárlabdával foglalkozó honlap, a eurobasket.com-nál az EuroChallenge sorozat legjobb hátvédje lett.

Az év centere címet az elnyűhetetlen Báder Márton kapta, míg az Év edzőjének a szolnokiakkal „mindent nyerő” Pór Pétert választották. A szolnokiak a következő szezonban az Adria-ligában szerepelnek, miután elfogadták nevezésüket, aminek köszönhetően az átalakuló magyar bajnokságba csak a középszakaszban csatlakoznak, ahol a negyedeik helyről kezdik meg a küzdelmet.

A jelentős célokhoz azonban kiemelten erős játékoskeret is szükséges. Pór Péter szerint a távozó Trottert nehéz lesz pótolni, mindenesetre légiósokkal és magyar játékosokkal is kapcsolatban állnak. Konkrétumokkal még nem tudott szolgálni, de mindenkép olyan játékosokban gondolkoznak, akik posztjukon valóban segítséget jelentenek a klub céljainak elérésében.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr704585371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása