MOL csapat Kosárlabda Blog

Báder igazi vezére az Adria-ligás Szolnoknak

2012.10.11. 16:20 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

bader_2.jpgA Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata az Adria-liga harmadik fordulójában 102–101-re kikapott ugyan a bosnyák HKK Sirokitól. Pór Péter együttese így három forduló után két vereséget számlál. Ennek ellenére nem érheti kritika a csapatot, hiszen eddig egyik ellenfele sem „játszotta le” a pályáról.

Ugyanakkor az eddigi három fordulóban kétszer is szolnoki játékost választottak a forduló legjobbjának, és ez mindkétszer Báder Márton volt. A magyar bajnok csapatkapitánya olyan zseniális teljesítményt nyújtott a legutóbbi fordulóban Siroki Brijegben, amilyenhez foghatóra a liga 2001 óta jegyzett történetében csak egyszer volt példa.

A találkozón 36 percet a pályán töltő Báder 40 ponttal, 13 lepattanóval, 2 labdaszerzéssel, 1 blokkal, 1 gólpasszal és 7 kiharcolt faulttal, összesen 58 VAL ponttal zárta a meccset. A 212 centis center ezzel a zseniális teljesítménnyel vezeti a Liga pontlistáját is (22.33).

Teljesítménye azért is kiemelkedő, mert még a sorozat rajtja előtt éppen ő írta a kezdő5.hu-n található blogján, hogy amióta az Adria Liga létezik talán ez a legerősebb kiírás. Ha valakinek, neki biztosan van viszonyítási alapja, hiszen sok évet játszott benne. Éppen ezért tisztában van vele, hogy itt az a tendencia, hogy nagyon sok fiatal délszláv játékos szerepel a sorozatban, ami a nyugat-európai kluboknak egy iszonyatosan nagy piac, ahonnan fiatal, vagy akár érett játékosokat szerződtethetnek. Ennek ellenére jelenleg ő a legkiemelkedőbb játékos a maga 33 évével.

A szolnoki szurkolók kedvence a sportnapilapban elárulta, 40 pontot még gyerekként, az iskolában se dobott. Ugyanakkor sajnálja az elveszített meccset, hiszen jól játszottak, és a hazaiak a rendes játékidő végén szerencsés triplával tudtak egyenlíteni és kiharcolni a hosszabbítást. Ugyanakkor a Siroki Brijeg-i teljesítményük komoly reményekre adhat okot, és úgy véli muszáj, hogy önbizalmat adjon minden csapattagnak.

Báder korábban három ország csapataiban szerepelve nem kevesebb, mint öt szezont játszott az Adria ligában. A 2002-2003-as évadban a Krka Telekom Novo Mesto színeiben 19 meccsen átlagban 5,4 pontot és 3,8 lepattanót szerzett. A következő szezonban aztán jelentősen növelte saját átlagát, 11,7 pontos és 6,1 lepattanós átlaggal segítette csapatát.

Ebben az évadban a Cibona ellen 30 pontot szerzett, ami valószínűleg hozzásegítette ahhoz, hogy a következő szezont már a zágrábiaknál kezdje. A horvát sztárcsapatban az első évet 7,4 pont, 4,4 lepattanó, míg a másodikat 5,7 pontos és 4,2 lepattanós átlaggal zárta.

A 2008-09-es szezon második felében játszott az Adria Ligában, ahol 7 meccsen 7 pont és 3,4 lepattanó volt az átlaga. Amennyiben így folytatja, valószínűleg minden eddigi Adria-liga rekordját megdöntheti. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr244832757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása