MOL csapat Kosárlabda Blog

A válogatott az Eb-re, a Szolnok nagy menetelésre készül

2012.07.27. 15:42 | MOL Csapat Blog | Szólj hozzá!

olaj_horog.jpgMiközben a hazai klubcsapatok mar a következő szezonra készülnek, a magyar férfi kosárlabda-válogatott tagjai is megkezdték a felkészülést a közelgő Európa-bajnoki selejtezőkre. Hétfőtől Pécsen edzőtáborozik Rátgéber László szövetségi kapitány együttese, amely tizenhét játékossal vágott neki a munkának.

"A horvátok kiemelkednek a csoportunkból, amelyben a második helyet célozzuk meg, ez automatikus továbbjutást jelent. A négy legjobb harmadik helyezett is tovább kerülhet, az sem lenne baj, ha ilyen úton jutnánk ki az Eb-re " – nyilatkozta a hétfői sajtótájékoztatón Rátgéber.

A szakember úgy véli nagy harc lesz a csoportban, a kosárkülönbség is fontos, ezért minden dobott és kapott pontnak jelentősége lesz. Elmondta, azért játszanak kétszer is Pécsen, mert a városvezetés idecsábította őket, aminek nagyon örülnek.

A válogatott ezen a héten pénteken és szombaton Pécsen, a svédek ellen játszik edzőmérkőzést. A Lauber Dezső Sportcsarnok két Eb-selejtezőnek is otthont ad majd: augusztus 27-én Ciprus, 30-án pedig Ukrajna ellen vív mérkőzést a magyar csapat, amely Ausztriával és Horvátországgal van még egy csoportban.

Eközben a kluboknál beindult az átigazolási piac. A legtöbb csapatnál még rengeteg a kérdőjel, de az azért kezd kirajzolódni, hogy a Szolnoki Olaj idén is a csúcsra tör.

A csapat vezetésének sikerült megtartania olyan meghatározó játékosokat, mint Báder Márton, Fodor Márton, Grebenár Péter, Horváth Ákos, Soós Gábor, Trepák Zoltán és Brandon Gay, ami jó alapot jelenthet a következő, az ideinél is nehezebbnek ígérkező szezonra. Két légiós, Mills és Nikolov valószínűleg marad, bár több helyről is érdeklődnek utánuk

Mint ismert, a szolnokiak idén az Adria Ligában indulnak, és csak a bajnokság hajrájában csatlakoznak a magyar pontvadászathoz. Emellett „kikapcsolódásként” jönnek az EuroChallenge meccsek, így hatalmas bravúr lenne megismételni a tavalyi sikereket (bajnoki cím, Magyar Kupa-győzelem, EuroChallenge Final Four)

Eddig csak Gaál Róbert, Lakosa Zsolt, Nagy Balázs távozott a legfontosabb láncszem Trotter Obie mellett. Ebben nagy segítségre lehetnek az új igazolások. A Factumtól érkezett Szabó Miklós mellett a korábban Szolnokon elsőszámú közellenségnek számító Simon Balázs, akit nem titkoltan Trotter pótlására szerződtettek.

Pór Péter már korábban elmondta, szeretnének még játékosokat, hiszen a sorozatterhelés illetve a sérülések miatt minden posztra legalább 2-2 klasszist szeretne. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kosarlabda.blog.hu/api/trackback/id/tr494681429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása